Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Avtalet som ska skapa vapenvila

Avtalet som ska skapa vapenvila | Nyheter | Aftonbladet.

Märkligt att man tänker på vapen när man borde tänka på försörjningen och öppnandet av gränsövergångarna. Palestinierna har varit instängda i ett område på 15 km brett gånger 40 km långt Gaza. Ett område även kallad det största utomhusfängelset i världen. Man fick inte föra in mat, bränsle eller mediciner. Man fick inte komma ut eller in, och iställt för att koncentrera sig på det, tänker man på vapen? Hur hemska är dessa vapen? Vem är det farliga för? Vapnen användes för att Israel vägrade låta befolkningen i Gaza få mat och vatten, ingen bränsle eller mediciner, inte för att man hade tillgång till allt det där och ville göra livet surt för Israel. USA och Israel kommer än en gång, undan med sina brott mot mänskligheten.

5 kommentarer

 1. David 17 januari 2009

  Hamas kanske känner att det inte är så jävla smart att använda barn o kvinnor som skölder nu.. eller så är det precis det dom tycker.. så att dom för så mycket mediautrymme som möjligt.. ”hans barn dog i hans armar” kan man läsa i aftonbladet (en fantastisk tidning.. verkligen…), men som sagt, kanske inte ska skydda sitt fega arsle med sina kvinnor o barn, så hade det sluppit hända. Vidare kanske Hamas känner, nån gång snart att det är dags att sluta skjuta raketer in i Israel.. Det kanske är dags att enas om att Israel är judarnas land o ingen annans. Det skulle göra det så mycket lättare… annars kan vi fortsätta i samma tankesätt o tycka att Sverige ska ha rätt till stora delar av europa som de hade under vikingatiden, eller att turkiet borde ha rätt till en ohygligt mycket större landmassa sen gamla konstatinopel. För att inte tala om Grekland, Romarna osv.

  Man blir förhållandevis trött på allt snack om att judarna inte skulle ha rätt till Israel, när det är dom som har, för det första gjort detta före detta ökenträsk till bruklig jord o nu till ett attraktivt land.. då börjar det blir intressant.. då vill man tillbaka… vilka förlorare! Inte som att det vore nåt nytt.. ingen vill ju ta emot dom. Dom anses ju vara pesten t.o.m. av sina ”egna” arabiska allierade. Med det anser jag inte att någon ska behöva mördas osv… men seriöst så kan man inte få en rättvis bild av det från detta pro-palestinska, likaså anti-semitiska, anit-israeliska land som Sverige är.. Sveriges mediarapporteringen är så fruktansvärt vriden o rent ut sagt fördjävlig.

  Synd också att Malcolm X verkar ha varit en sån bluff med bedrövlig koll på historia. Vilken idiot!

 2. Bahlool 17 januari 2009

  Konstigt att hela världen sagt och bevisat att de inte har dem som mänskliga sköldar? Varje gång israel hävdar att det var beskjutning från FN byggnader eller från sjukhus så har det visats vara en lögn. Hade Israel slutat stoppa matleveranser och behandlat folk som djur i över 3 år, så hade nog ingen skjutit raketer. Hade du slutat läsa så mycket pro israelisk propaganda så hade du också sett bilden som alla andra normala människor sett, barn och kvinnor som mördas när de inte ens är i närheten av hamas.
  Varför ska vi enas om att israel är judarnas land, när FN och världen sagt att det inte är så? Grunden för att Israel bombar barn och kvinnor är för att driva bort dem, och har inget med att de är mänskliga sköldar att göra.

  Ja det var tomt på folk fram tills judarna kom 😉 såna myter har vi hört från västerns erövring i USA och boernas raskrig i sydafrika, fakta talar dock emot dig och dina teser…
  Enligt dig är alla som inte håller med dig ute och cyklar..tyvärr funkar världen inte så. Vidare kan du anse vad du vill om Malcolm X, och alla som säger något emot Israel är ju antisemiter…men SÅ FUNKAR INTE VÄRLDEN…

 3. Bahlool 17 januari 2009

  Du glömmer en mkt viktig sak och det är att man inte kan kräva något som man hade 2000 år sedan. Om det finns någon som har rätt till landet så är det verkligen inte judarna..

 4. David 17 januari 2009

  Du hör din sida o jag hör min sida, när jag kommer med mina åsikter har jag hört dom från fel källor som du så starkt backar med dina starka källor o dessutom lyckas trycka in att FN håller med dig.. ett organ där mer än majoriteten är arabländer, otippat att dom skulle vara emot Israel..

  Jag är glad för din skull o att du för skriva av dig på din sida, men kom inte o påstå att du är totalt insatt o har sett det från båda hållen.. du är ju för guds skull oerhört partisk.. utöver att du är från Irak har du väl aldrig varit i närheten av Gaza.. jag har varit där, i på båda sidorna om gränsen, om flest gånger i Israel.. o du borde nog åka ner dit för att få en lite bättre bild.

  Det är så kul att alla idioter har börjat med att påstå att det är nåt slags raskrig.. vilka idioter.. du har då aldrig varit i Israel… dom är inte som araberna.. dom hatar inte arabar o muslimer, så som araber avksyr o hatar judar i den största tänkbara utsträckningen… dom lever tillsammans i Israel i stor utsäckning är på många ställen mycket mer integrerade än vad invandrare med olika religioner är här i Sverige.

  jag är dålig på det här med religion, men är inte jesus jude? Kom inte han från Nazareth. Är inte judendomen ungefär 3000 år äldre än kristendomen? Alltså funnits längre än vad ”vi” så att säga funnits? Ligger inte betlehem o hela allt det här i det så kallade Kaanans land? Är det inte judarnas land? Eller du kanske menar att eftersom det senare tagits så är det inte judarnas.. så det här gäller bara när det tas under så kallad modern tid.. det är bara då man inte får ta rätten till ett land? jag vet inte, men nån är ute o cyklar..

 5. Bahlool 17 januari 2009

  Fel. Jag hör inte bara min sida. Jag läser som tur är både Israeliska tidningar, pro israeliska bloggar och rent rasistiska och islamofobiska bloggar. Så nej. FN har har majoriteten araber? Det finns runt 20 arabiska länder, FN har runt 184 medlemmar, hur får du det till att bli majoritet?
  Jag vägrar åka till ockuperat mark Vidare har USA stängt gränserna och är mkt selektiva med vem som får komma in eller u t. Jag är mera insatt i det här än du, för jag har haft kontakt med både judar och araber och jag valde en sida, jag är partisk pga det som Israel gör, inte för att jag är arab eller irakier eller muslim.
  Det är skillnaden mellan oss två, jag fick höra bägge versioner och valde en sida, du har hört en enda sida och är partisk och hatfyllt mot den andra.

  Därför det är diskriminering mot araber i Israel? För att de lever så lyckliga ihopa? Hur är det med de partier som är av arabisk börd och som slängdes ut eller vars medlemmar fängslades? Hur är det med alla Judiska människorättsgrupper som gått ut och beklagat och anmärkt på Israels behandling av araberna? Hur kommer det sig att en judisk bonde får 10ggr så mycket vatten som en arab? Snäll..hatet som det sionistiska Israel har mot araberna och muslimerna finns att se i hela samhället, så hatfyllt att tom judar gått ut på gatorna och demonstrerat mot Israel och sagt att de inte representerar alla judar.

  Så enligt dig har du arvsrätt till landet, även om det tagit er 2000år att komma dit? Hur ska vi då göra med de folk som ni fördrev när ni begav er till palestina? Har inte de folken mera rätt till Palestina än vad ni har? Du kan inte tillämpa lagar och regler för dig men inte för andra. Ska dina vänner i USA lämna landet till den röde mannen? Ska Sverige ge upp norra och södra Sverige? Så funkar det inte i verkligheten. Hade ditt folk fördrivits från palestina för 100 år sen, ja kanske tom 150 år sen, så kanske du hade haft rätt..men inte 2000 år!! det fattar du väl??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *