Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SVT Opinion

svt.se – SVT Opinion.

Här får Esbatis inlägg i debatten ett svar från det Sionistiska hållet. Jag sitter där och tänker jag är rätt insatt in konflikten sen några år, men vad händer med alla dem som läser det här som inte vet något om konfliktens natur och anledningar? Vad händer med alla de svenskar som vill få information och istället får de desinformation? Det här påminner mig om de fall när offret, plötsligt blir anklagad och ska bära skulden, ni vet när någon muslimsk tjej blir våldtagen och sen istället för att få rätt, blir hon dömd till stening, eller när en person som skyddar sig mot överfall, måste stå där och blir anklagad för att ha använt sig av för mycket våld mot brottslingen. Så känns det när man ser hur Israel utmålas att vara en stackare som lider.

Fakta är att Israel är en ockuperande stat.

Fakta är att Israel mördat tiotusentals människor.

Fakta är att Israel bryter mot folkrätten

Fakta är att Israel bryter mot FNs resolutioner (över 40 st vid det här laget)

Lisa Abrahmowitcz, representanten för den ”svenska israelinformationen” nämner att människorättsgrupper fördömt Hamas vid några tillfällen, hade hon satt sig ner och tittat på vem som fördömts mest och varför, då skulle hon nog fått se att Israel är den stora boven enligt alla rapporter, men då handlar det nog om antisemitism, då är man en fiende till judarna och en rasist…sanningen svider.

I alla sammanhang ska man titta på offren och fråga sig, vad hade hänt om det var tvärtom? Vad hade hon sagt om 900 judar låg döda på marken för att fienden bombat dem? Skulle hon vara lika lugn då? Skulle hon fortsätta försvara angriparen, såsom hon gör nu?

En stat kan inte kalla det självförsvar när staten förvägrar befolkningen i ett område mat och mediciner. En stat kan inte kalla det för självförsvar när staten förvägrar befolkningen i ett ockuperat område självbestämmande rätt. Slutar Israel med ockupationen, så slutar nog också missilerna rätt fort. Som vanligt ser jag lögner om ”fruktbara förhandlingar om en tvåtatslösning”..snälla ta sånt för de naiva.

Nej, jag tror inte jag är antisemit, men jag är AntiIsrael. Staten är inte ett dugg bättre än apartheidstaten Sydafrika och den mördade inte över 980 människor efter två års bojkott i ett fängelse med 1.5miljoner människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *