Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ali Esbati: Dags att ta ställning mot Israel, antirasister

svt.se – SVT Opinion.

Innan jag fick läsa den här artiklen hade jag tillfälle att få ett mail från USA. I det skrev en representant för den Arabiska lobbyn i USA, om den Sionistiska lobbyns förvrängning av fakta och deras förkärlek för att angripa krtikernas förflutna och krtikernas ord. Igår var jag på några antimuslimska hemsidor, och det de hade gemensamt var att de slog ner på Mats Gilbert, läkaren jag skrev om, som anklagade Israel för folkmord. De brydde sig inte om hans fakta, om hans logik, om hans ord, det de brydde sig om var att han var en kommunist. Att han alltid stött kommunismen, vad har det med saken att göra? Så man ska inte kolla upp fakta och försöka besvara det med fakta men istället ska man slå ner på ens partitillhörighet?

Läs den, den är lång men den är otroligt välskriven.

2 kommentarer

 1. Ann-Charlotte 13 januari 2009

  Märkligt uttalande från Ali Esbati. Antagligen har han själv märkt att hans antisemitiska och rasistiska beteende och debattinlägg den senaste månaden sänkt hans image som medmänsklig kommunist…Ali har målat in sig i ett hörn!

  Men det är först och främst inte Israelerna som är rasister. Det är palestinierna som är utstuderade judehatare. 90% av befolkningen i Gaza är antisemiter.

  Så Ali Esbati borde egentligen säga: ”Dags att ta ställning mot Hamas, antirasister!” men då måste han hålla med USA och det går ju inte för en kommunist.

  Ali Esbati har målat in sig i ett hörn. Nu får han sitta där tills färgen torkat..:-D

 2. Bahlool 13 januari 2009

  Jag tror mera att det är bägge parter som är hatfyllda mot varnadra och bägge parter är ”antisemiter”. Skillnaden är dock att det är Israel som är ockupanten det är också Israel som slår ihjäl barn nu, vi ser också att det är Israel som går emot folkrätten och mot FN. Vi måste alla följa lagen, och Israel vägrar.
  Antisemitismen och rasismen och islamofobismen är alla fördomar som vi alla bär på på ett eller annat sätt. Sen har högern en tendens att använda ordet lite för ofta lite för fritt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *