Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tacksam för att bo här

När jag tänker på hur mina fattiga släktingar har det i Irak, när jag tänker på hur de stackars angripna Gazaborna har det i det ockuperade Palestina; när jag tänker på de stackare i Afrika; när jag tänker på de kastlösa och de förtryckta i Asien; när jag tänker på de flyktingar som flyr och drunknar på vägen mot Europa; när jag tänker på de som törstar, svälter och dör varje dag så kan jag bara säga jag är tacksam för att jag bor i Sverige. Vart i världen kan du bara skruva på kranen och vatten kommer ut eller du sätter på lampan och du har ljus och värme? Vart i världen kan jag uttrycka mig negativt mot regeringen eller företagen i Sverige och jag behöver inte vara rädd för att sättas i fängelse för mina åsikter och ideer.

Tror folk inte fattar vilken otrolig tur vi har som bor här. Jag har undkommit döden minst 20 tal gånger från pistolhot till knivhugg till min stora önskan att gå in i Saddams arme för att slåss mot de hemska iranierna. Det är därför jag förundras över att inte fler yttrar sig för palestinierna idag. Det är också därför jag förundras över att folk inte yttrar sin tacksamhet mera utan tar det som en given rätt att ha det så bra som vi har det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *