Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

USA planerar att skicka stora mängder vapen till Israel

Press TV – US plans massive arms delivery to Israel.

Israel och USA beklagar sig över att palestinierna flyttar in vapen och mat genom de tunnlar som förbinder Gaza med omvärlden. Dessa tunnlar är de enda som har kunnat användas för transport av livsnödvändiga förnödenheter. Ibland har man också smugglat in vapen, men när man betänker att Israel har tanks, flygplan och amerikanska attackhelikoptrar, då är de såkallade Kalashinkow eller också mera kända som AK47 i Sverige, verkligen inget att hurra för.

När bosnierna blev attackerade av serberna då vägrade EU och FN, med USA i spetsen, att låta de nästan obeväpnade muslismka bosnierna att få några som helst vapen. I två år fick man se en slakt utan dess like, för att serberna hade hela den jugoslaviska armeens arsenal, medans bosnierna bara hade män att skicka ut mot döden med gamla bössor. Nu i Gaza ser vi samma problematik, man förvägrar palestinierna tillgång till vapen, för att slakten ska pågå utan att världen kan eller vill göra nåt. I artiklen kan man se hur USA planerar att skicka över 3000 ton av vapen och ammunition till Israel, ett land som redan är fylld till taket med vapen från USA och dess vänner i EU.

Det jag förundras över är varför man är så rädd för palestiniernas raketer, som knappt skadat hus, än mindre människor. Jag förundras över varför man är rädd för maskingevär, när man samtidigt skickar tonvis av vapen och ammunition till en part, som redan anses vara en stormakt i mellanöstern.

Det sista Israel och palestinierna behöver är vapen. Det sista de oskyldiga döda i gaza behöver är att fler vapen skickas till Israel för att öka deras redan överlägsna militär. Vart är de röster som talar för de svaga i dagens samhälle? Vart är de röster som talar för de förtryckta idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *