Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ashura 013

Inför Kung Yazeed I höll Zeinab ett tal, som än idag visar på den styrka och den magnifika stoltheten hon besatt.


I talet förutspådde hon Yazeeds bortgång och hans rikes fall. Yazeed tog Hussains huvud och slog på dess tänder med en pinne och sa: ”Idag tog vi hämnd för Badr, Islam har aldrig funnits”. Liknande ord hördes av Saddam när han mördade shias och sa Shiaislam har aldrig funnits, liknande ord har vi hört från många tyranner. Några år senare försvann Yazeed och hans död är än idag ett mysterium. Några årtionden senare började revolt efter revolt och det Ommayyiska riket gick under, såsom Zeinab sa. De som störtade dem kom i Hussains namn och ville ha hämnd för de illdåd som begicks mot Hussain och dennes släkt.

”Hussain är från mig och jag är från Hussain” /Profeten Muhammed.

Det makabra är att folk har förträngt denna historia. Man har glömt bort Hussains offer. Yazeed ville förinta Islam och det var Hussain som stoppade det, med sitt, sina barns och sina vänners blod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *