Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sök närhet till Allah genom Ali

Det har berättats av Ali Ibn Muhammad Al Sufi att han sade: “Jag såg Iblis och han frågade mig ‘vem är du?” Jag svarade ‘Jag är från barnen av Adam’. Iblis sade ‘La ilha ila Allah. Du är från en grupp människor som påstår sig älska Allah, men ändå inte lyder honom, och påstår er förakta Iblis men lyder honom!’. Jag frågade ‘vem är du?’ Iblis sade ‘Jag är ägaren av det mäktiga namnet. Jag är mördaren av Habil. Jag är den som slaktade Salehs kamel. Jag är elden som Ibrahim kastades i. Jag är den som kartlade mordet av Yahya. Jag är den som tog Faraon och hans män till Nilen. Jag är magin som tävlade mot Musa. Jag är den som skapade kalven för barnen av Israel. Jag är sågen som dödade Zakariyya. Jag är den som red tillsammans med Abraha under hans fälttåg till att förstöra Kaaban. Jag är den som samlade männen för att strida mot Muhammad under Uhud och Hunayn. Jag är den som placerade avsky i hjärtat på hycklarna på dagen av Saqifa. Jag är sadeln på kamelen vid slaget Kamel. Jag är den som stod framför armén under Saffin. Jag är den som förolämpande de troende under Karbala. Jag är ledaren av hycklarna, jag är den som orsakade de första att gå förlorade. Jag är den som kommer vilseleda den senare generationen. Jag är ledaren av syndarna. Jag är Abu Murra, skapad av Eld inte lera. Jag är den som Herren av världarna blev arg på”’.

Jag sade: Vid Gud! Berätta för mig om en handling varigenom jag kan söka närhet till Allah (swt)!’ Iblis svarade ‘Fokusera ditt härefter med kärleken för Ali Ibn Abi Taleb och hata hans fiender. För jag dyrkade Allah (swt) i Hans sju himlar och lydde inte honom på hans sju jord, jag har inte sett en nära ängel eller en sänd Profet utan att de söker närhet till Allah (swt) genom Alis kärlek’.

Sedan försvann Iblis och jag gick fram till Imam Al Baqir (as) och berättade till honom vad som framkommit, och han sade: ‘Den förbannade skapelsen har talat sanning genom sin tunga men trodde inte med sitt hjärta.”
[Bihar Al Anwar, vol.39, s.181]

2 kommentarer

  1. Haji 02 augusti 2017

    lol vilket ologiskt påhitt

  2. Bahlool 14 augusti 2017

    Därför det finns i era egna böcker att tawassul sker genom Ahlul Bayt? Varför bevisa din okunnighet genom att öppna käften?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *