Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sayyed Fatima (as) klänning

Det har berättats att en grupp judar gick till Profeten (saw) och bad honom att skicka Sayyed Fatima (as) till deras hus för att delta i ett av deras bröllop. När de insisterade, lät Profeten (saw) Sayyed Fatima (as) att gå. De judiska kvinnorna bar sina bästa kläder i tron om att Sayyed Fatima (as) skulle komma i någon sliten klänning. Jibreel steg ned över Profeten (saw) och skänkte honom en väldigt vacker klänning skapad från Himlen som ingen sett maken av förut. När Sayyed Fatima (as) bar den och besökte bröllopet, var de judiska kvinnorna förbluffade av hennes klänning och doft, som fick de alla att buga och pussa marken hon gick på, och alla accepterade Islam efteråt.

[Al Karaij Wa Al Jaraih, vol.2, s.538]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.