Press "Enter" to skip to content

Dörr incidenten – Muhsin

Incidenten vid dörren var pådrivare för all förtryck och skada skedd till Ahlulbayt (as)

I en väldigt lång hadith berättad av Muhammad Ibn Al-Fadhel och Al-Mufadhel Ibn Umar som nämner att Imam Al-Sadeq (as) sade: “På domens dag kommer Muhsin Ibn Ali synas i ett sådant tillstånd att han kommer vara nedfläckad av sitt egna blod, buren av Khadija Bin Khuwlaid, Fatima Bint Asad, Joumana Bin Abu Taleb och Asmaa Bint Umayas, och de kommer att gråta och slå sina kinder med sina händer. Sedan fortsätter Imam Al-Sadeq (as) att säga: Det fanns ingen dag som Karbala. Men incidenten vid dörren och mordet av Muhsin var den största skada skedd gentemot oss och det var början av dagen av tortyr.

[Al-Hidaya Al-Kubra, s.417]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *