Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sayyida Ruqayya (as) dröm

En natt där Sayyida Ruqayya (as) sov och hon plötsligt vaknade hon gråtandes och började leta och skrika efter sin far imam Hussain (as) över hela cellen.

Alla damer försökte trösta henne så att hon skulle sluta gråta, men hon kunde inte pga saknaden och hon fortsatte att gråta, ”O min kära moster jag såg min far i min dröm där han var med mig och sedan han kysste mig och sade till mig ”O’ min älskade Ruqayya du kommer snart att vara med mig”.

När Sayyida Ruqayya berättade sin dröm, alla damer började gråta och nu detta brus av gråt hördes av Yazid (la) vid hans hov. Yazid (la) skickade en soldat ner för att fråga varför de grät. Soldaten berättade om att Sayyida Ruqayya (as) saknar sin far och det är därför hon grät.

När soldaten informerade Yazid om situationen då började Yazid (la) skratta och njuta så han skickade Imam Hussain (as) avhuggna huvud ner till cellen och när Bibi Ruqayya fick huvudet då började hon gråta ännu mer och höll om den och kramade hennes tårar rinner ner mot hans torkade kinder sedan ner mot hans torstiga läppar.

Med den stunden av sorg blev Sayyida Ruqayya (as) lugn och tyst i cellen. Alla trodde att Ruqayya slutligen hade somnat igen.
Sayyida Zainab Bint Ali (as) kallas Zain-ul Abideen (as) reste sig för att kolla om Ruqayya. När Imamen (as) gick över får att kolla på hans syster, märkte han att hon hade slutat andas….Frid vare med dig ya Bibi Ruqqaiya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.