Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ett hus i Paradiset

En enkel medelklassfamilj bodde ute på landet i en liten hydda. Deras hydda var väldigt förfallen och väldigt enkelt inredd. Mannen i familjen arbetade hårt och hade en bra inkomst och kvinnan i familjen tog hand om hemmet. Grannarna till detta par hade börjat baktalat familjen då de tyckte att deras hydda såg alldeles för sliten och sparsamt inredd ut.

” Har du sett hyddan de bor i? Varken mattor eller rediga möbler har de!” Hyddan förfaller å inte renoverar familjen heller. De är sannerligen slösaktiga med sina pengar!” Ryktena spreds snabbt i samhället.

En dag fick den gamla kvinnan besök av sin väninna som plötsligt utbrister: ” men du? Din man har ett välbetalt jobb, så ni har ekonomi för att riva denna förfallna hydda och bygga er ett bra beboligt hus. Varför gör ni inte det?

Den gamla kvinnan svarade att ” vi har ett annat hus som vi valt att lägga våra pengar på istället , för denna hydda” Kvinnans väninna tittade förvånat på henne och utbrast ” jag visste inte att du hade ett annat hus, vart ligger det huset? Och varför har du inte berättat om det tidigare?”

Den gamla kvinnan log och svarade ” det huset ligger i Jannah, inshallah”

Sensmoral: vi behöver inte inreda våra hem med det nyaste och dyraste av materiella saker, då våra goda gärningar bygger oss et hus av de finaste guld och silver tackorna i Jannah, inshallah. Givmildhet till andra människor, och tacksamhet till Allah ( s w t ) hjälper oss att få en bättre position i Allahs ögon, inshallah.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.