Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam Ali och den blinda mannen

Där va en blind man i kufa , Imam Ali Ibn Abi Talib (as) brukade tvätta hans sår och tvätta hans ansikte och mata honom mitt i natten och denna blinda mannen brukade förbanna Imam Ali (as) utan att veta att mannen som matar honom och pratar med honom är självaste Ali Ibn Abi Talib (as) , Imam Ali (as) brukade le och fråga honom flera gånger varför förbannar du denna man han är din khalif och ibland brukade han fråga honom har du träffat på honom nån gång?…Den blinde mannen sa nej, Så när Imam Ali (as) blev mördad blinde mannen blev upprörd för där var ingen mat där var ingen som tvättade hans sår eller tvättade hans ansikte, Imam Ali (as) hade skrivit en lista med namn och gav de till al Hassan (as) för att hjälpa dom….

En dag Imam Hassan al Mujtaba(as) gick förbi gatan som den blinde satt och frågade honom varför är du ledsen ? Den blinde svarade där var en man som brukade mata, mig tvätta mina sår, tvätta ansiktet på mig och prata med mig med den mest generösa rösten han har inte besökt mig på flera dagar, jag vet inte om han är sjuk, jag stoppade dig för att din röst är så likt hans. Imam Hassan (as) svarade honom, han var min far Ali Ibn Abi Talib (as). När den blinda mannen hörde det namnet, fick han tårar i ögonen. Jag förbannade honom och han matade mig , jag förbannade honom och han tvättade mitt sår , jag förbannade honom och han tvättade mitt ansikte, den blinde mannen grät tills den dagen han dog…..


The life of Imam Ali Vol 2, Pg 221…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.