Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bönen som blev beviljad

Bönen som blev beviljad

“Oh Allah, låt mig inte återvända till min familj.” Dessa var de ord som Hind, fru till Amr ibn al Jamuh, hörde från sin man, när han tog på sig sin rustning och lämnade huset för att delta i slaget vid Uhud. Det var hans första slag med muslimerna. Han hade inte slagits med dem tidigare då han var lam och enligt Koranens regler om Jihad, så är de blinda, de lama och de sjuka, inte förpliktade att delta i Jihad. Även då han inte hade deltagit i Jihad, så hade han 4 söner, som var som lejon och som slogs med muslimerna mot de otrogna.

När hans släktingar hörde talas om att han ville ut i krig, så kom de alla för att få honom på andra tankar, en efter en försökte dem, de kunde inte övertyga honom. Dock stod han fast vid sin önskan. Till slut kallade de på Profeten (saw) och även han försökte få honom på andra tankar, men han fortsatte be om att få delta. Då sa Profeten (saw) låt honom göra detta då det är en djup önskan han har, även med sitt förlamade ben.

En av de mest spektakulära scenerna var när man såg Amr, med sitt förlamade ben, springa emot mitten av fienden, skrikandes “Jag har en önskan om att gå till paradiset.” En av hans söner var bakom honom. De slogs modigt tills de dog. När slaget var slut, så kom många från Medina för att få nyheter om vad som hade hänt. Aisha, Profetens (saw) fru var en av dem och hon mötte på Hind, som hade en kamel hon drog i med tre kroppar på den. Aisha frågade om kropparna och då sa Hind att det var hennes man, hennes son och hennes bror. På frågan vart hon skulle ta dem, så sa hon att hon ville begrava dem i Medina. Plötsligt slutade kamelen röra på sig, och ville inte gå på.

Varje gång hon vände kamelen mot Medina, vägrade kamelen och varje gång hon vände den tillbaka mot Uhud, rörde den på sig snabbt. Så hon vände kamelen mot Uhud och mot Profeten (saw) för att fråga om detta bisarra beteendet. “Oh Profet (saw), det sker något konstigt här, sade hon, jag försökte ta dessa kroppar till Medina för begravning men varje gång jag drog kamelen mot Medina, slutade kamelen att röra på sig och varje gång jag vände den mot Uhud, skyndade den på.”

“Sade din man något innan han kom till Uhud?” Undrade Profeten (saw).
“Oh Profet (saw) innan han lämnade huset så sa han: Oh Gud, låt mig inte återvända till min familj.”

Då var detta anledningen, sa Profeten (saw): En martyrs ärliga bön, beviljas honom. Gud vill inte ha hans kropp i Medina. Det finns män ibland hjälparna till Profeten (saw), om de ber om något, från Allah, så kommer den Allsmäktige att bevilja dem deras önskningar. Din man var en av dem.

På inrådan av Profeten (saw) så begravde man dessa män vid Uhud. Profeten vände sig till Hind och sade:
“Dessa män kommer vara med varandra i nästa värld. ” Oh Allahs Profet (saw) be Allah om att också ha mig med dem i nästa liv.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *