Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Irisk välsignelse

Irisk välsignelse

Hans namn var Fleming och han var en fattig skotsk bonde. En dag, när han arbetade för att föda sin familj, så hörde han ett skrik om hjälp från ett närliggande kärr. Han lämnade sina verktyg och sprang till kärret. Mitt i det, såg han en skräckslagen pojke, som var fast till magen i kärret. Han rörde på sig och försökte med alla medel att befria sig från det. Bonden Fleming räddade den unga pojken från en hemsk och plågsam död.

Nästa dag körde en fin och rik hästskjuts framför Flemingfamiljens fattiga kåk. En elegant adelsman hoppade ut från vagnen och introducerade sig själv som fadern till pojken som Fleming hade räddat dagen innan.

”Jag vill återgälda dig, du räddade min sons liv.” Sa adelsmannen. Fleming ville dock inte veta av någon belöning, han var en enkel man. Just då kom bondens son till dörren och adelsmannen undrade om det var Flemings son, som han bejakade. Adelsmannen föreslog då att han skulle ge bonden Flemings son, samma slags utbildning som hans son får och om han har sin fars drag, så kommer han bli någon vi kommer bli stolta över.

Han blev verkligen någon man kunde bli stolt över. Bonden Flemings son, gick på de bästa av skolor och till slut fick han sin examen från St. Marys Sjukhus medicinska skola i London och blev känd över hela världen som Sir Alexander Fleming, mannen som upptäckte penicillinet. Många år senare, drabbades samma adelsmans son, som hade överlevt kärret, av att hans son hade blivit sjuk i lunginflammation. Det som räddade hans liv denna gång var pencillinet. Namnet på denna adelsman var Lord Randolph Churchill. Hans sons namn? Sir Winston Churchill.

 Någon sade, det som går runt, kommer runt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.