Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Irak: Kasta inte sten i glashus

När konflikten blossade upp i norra Irak, så brann jag av ilska när jag såg detta klipp, där kurdiska peshmergas hånade Iraks armé och det var i tidningarna, i klipp och det var på facebook. Även den tråkige Özz, som brukar skämta vilt om muslimer, hånade oss. Sen vände ISIS sina vapen mot sina gamla vänner i norra Irak, och då såg vi vem som sprang. När ni tittar efter 4:40 så ser ni att Peshmergas själva erkänner, att de fick order om att inte slåss mot ISIS.

Har någon här sett klipp där vi hånar kurderna för deras flykt? Där vi kallar dem namn? Nej, för vi kämpar för att vara enade, Irak skickade igår bara 16 Hummrar till dem, förutom flygunderstöd och Iraks militär som tog över dammen i Mosul med Peshmergas. Så varför kan inte kurderna själva, anpassa sig och äntligen erkänna att de gör samma misstag som vi när våra soldater flydde och varför kan de inte erkänna att det var de som lät ISIS bli starka och varför kan de inte erkänna att de flydde lika fort som Iraks armé?

 

En kommentar

  1. Hussein 20 augusti 2014

    Att se sånt här får mig bara och spy! Man kan förstå från första sekunderna att det är propaganda. (kom kompis är du från usa? du får mat drycka 5 sjärnig hotell en vecka gör för oss en bra propaganda). Demokrati funkar inte med sånna hära typer av människor, utan bara våld! Inte för att jag gillar våld men dessa typer människor slutar aldrig! Från att döda assyrier, hugga andra arab irakier bakifrån till hedersmord. Genom tiderna har de ALLTID gjort sånt här ändå vill de att andra ska ha sympati för de? Man ska ju se hela flaskan och inte en bit av den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.