Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kurdisk kritik mot Barzani

Som ni nu vet vid det här laget har jag inget till övers för de styrande i Irbil, norra Irak. Dessa ledare är lika korrupta som alla andra i Mellanöstern. Kurderna som stödjer Barzani menade att araberna, shiiterna, alla var de fega och flydde undan ISIS. De skröt om sina Peshmergas och de hånade irakiska armén. Man tittade på när shia ungdomar och familjer mördades, hur kristna fördrevs. Plötsligt mötte ISIS ett starkt och hårt motstånd i södra Irak, då hade shiiterna börjat mobilisera sina män, och voila, ISIS vände sig emot Barzani. Enligt denna artikel, skriven av en kurdisk reporter, så visar det att Barzani är lika korrupt som alla andra korrupta irakiska politiker och han är lika dålig, som alla andra dåliga politiker.

The KRG condemned the Iraqi army for surrendering Mosul to IS in a few hours, but the KDP forces did worse in Sinjar. Analysts believe that the ‘Kurdish Leningrad’ Sinjar will need to be liberated by PKK and PYD/YPG fighters from north and west Kurdistan.

En dam fick fnatt på mig och blev otrevlig, hennes pojkvän började hota mig, för att jag påtalade att Peshmergas hade flytt, och här ser man att de flydde, och att de försökte skada andra kurdiska grupperingar för att främja sina allianser med turkarna. Jag finner det rätt märkligt att man då, inte kan erkänna att man flydde utan även här, mötte jag kurder som skyllde på Irak. När ska folk i Mellanöstern, lära sig att erkänna sina fel?

Sveket mot kurdiska yazidis var inte begånget av araberna, inte av kristna, inte av shiiterna, som vanligt hjälpte andra än sina egna. Det var shiitiska irakiska helikoptrar som gav vatten och mat till de svältande kurderna och det var irakiskt flyg som bombade ISIS ställningar. Sveket var som vanligt, från Barzani och hans korrupta styre.

6 kommentarer

 1. Robert 13 augusti 2014

  Du borde läsa lite min arabiska vän. Det var USA som hjälpte de o inte arabiska irak. Det var inte häller de som bombade utan det var amerikanskt flyg.

 2. Bahlool 13 augusti 2014

  Lol det är problemet med monkeys, de kan inte läsa eller skriva. Det var bara irakiskt flyg som lyckades ge mat och vatten då amerikanernas flyg fällde provianten från för hög höjd..hade du inte varit så inavlad så hade du förstått det här..Gå titta på CNNs klipp där peshmergas i IRAKISKA flyg, räddar yazidis..medan dina fega peshmergas flydde och lämnade dem för sig själva i början av ISIS attack…
  Bli inte sur nu och stena din mamma 🙁

 3. Åsnan 13 augusti 2014

  Vilken bitter tomte. Bjuda Kurdistan . Vi kmr besegra alla våra fiender med hjälp av väst o då kmr sådana som dig få hjärtattack

 4. Bahlool 13 augusti 2014

  Bra du erkänner du är en åsna…HAHAHAHHAHA Väst svek smartare folk än bergsturkarna 😉 förlita dig på dem och du ska få se hur långt du “besegrar” dina fiender…Sen var kritiken gjord av en kurd är han också hatisk mot kurder?

 5. Faili 13 augusti 2014

  Knulla alla jävla barzani anghängare jävla facking horrungar folk kvinnor barn för medans det enda ni facking tänker på är att bli självständigt jävla horrungar gå och köp 2 kvm2 mark och gör det till ditt land för det är det ända du får med dig när du dör

 6. Adam 13 augusti 2014

  Så är kurdernas historia, sviker allra närmaste. Som 20 år sen (barzani mot talabani)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *