Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tillbaka före döden

Tillbaka före döden

Muawiya ibn Wahab berättar:

”När vi var på väg till Mecka, så fanns det en gammal man med oss som brukade engagera sig i olika akter av tillbedjan, men han var ingen shia muslim. Hans följeslagare var hans brorsson, som var shiamuslim.

Under färden, blev den gamle mannen sjuk. Jag sa till hans brorson:

”Varför berättar du inte för honom om den sanna tron; det kan hända att Allah tar hans liv och att han då blivit anhängare av den sanna tron och Wilayah.”

Men de andra runtomkring oss, rådde honom att lämna honom i fred och att låta honom dö på sin egen tro. Men hans brorson följde inte deras råd han gick till sin farbror och sa:

”Oh Farbror! Efter Profetens saw, död, så avföll de flesta, förutom ett handfull som höll sig kvar vid Amir al Mumineen a.s. Även då Profeten utnämnt Ali a.s, till ledare.”

När den gamle hörde orden, så andades han tungt och sa att han trodde och följde denna tro (shia islam) och sen tog han sitt sista andetag.

Muawiya ibn Wahab berättar:

”Vi kom in i Medina och mötte Imam Sadiq a.s. Ali ibn Sari, en av våra följeslagare, berättade för vår Imam a.s, om det som hände på vår resa och vad som skedde med den gamle mannen.

Imam Sadiq a.s sade:

”Han är paradisets innevånare.”

Ali ibn Sari anmärkte förvånad:

”Den gamle mannen visste inget om vår tro och var helt okunnig om våra lagar och regler; det vara bara när hans själ var på väg att lämna hans kropp, som han accepterade vår tro.”

Imamen förklarade:

”Vad mera begär ni av honom? Vid Allah, han har redan gått in i Paradiset.”

Källa:
Khazinatul Jawahir, Page 312; Rauzatul Anwar of Sabzwari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *