Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Umm al Baneen

Um al Baneen

Hon var dotter till Hazam bin Khali och Imam Ali a.s hittade henne hos den kända och modiga Bani Kalab stammen. Hennes namn var Fatimah, vissa hävdar att hon själv, vägrade kalla sig Fatimah, för att inte påminna Hassan a.s och Hussain a.s om sin älskade mor, andra säger att hon ombads sluta kalla sig Fatimah, då hon fick 4 söner, och därmed började kallas för Um al Baneen, alltså hon som har många söner.

Al Abbas a.s var hennes mest kända son, han ville hellre se sina bröder dö före honom än att de fick utstå detta hemska öde. När man kom till henne med bud om hennes söner, så sörjde hon inte dem, utan hon sörjde att hon inte hade fler söner att offra för sin tids Imam, Imam al Hussain a.s

Det var så att Imam Ali a.s sa till sin bror Aqil, som kände till alla stammar och klaner i Arabien, att han skulle hitta en fru åt honom som kom från en stark familj, och då sa Aqil just att denna familj, var kända för sina stora krigare. Alltså förenklad dna teknik på den tiden.

Abbas, Othman, Abdullah och Jafar, fyra söner, som gav sina liv för sin tids imam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *