Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En Hink av Guld

En Hink av guld

I skrivande stund så kommer jag inte ihåg vad han heter. Men för väldigt längesen så fanns det en sheikh, en välkänd sådan. Under den tiden han levde så gick man oftast till en brunn om man ville få lite vatten.

Nu är det bönedags och denna respekterade sheikh väljer att gå till närmaste brunn för att kunna utföra wudhu så att han kan be. Det var mitt under sommaren och det är kokt hett ute, sheikhen svettas väldigt mycket vilket resulterar till att han blir ganska svag i kroppen innan han kommer fram till brunnen pga av vätskebrist. Men med Guds Swt hjälp så kom han fram.

Han tar några andetag för att vila lite innan han hissar ner hinken för att få upp lite vatten. Och så fyller han den med vatten och börjar hissa upp den igen. Men förvånansvärt så finns det ingen vatten i hinken, istället är hela hinken full med guld. Sheikhen blir förvirrad, han tittar ner han ser bara vatten. ”Undra vart det här kom ifrån” tänkte sheikhen.
Nu är det verkligen dags att be och sheikhen vill inte förlora ännu mer tid. Så han väljer att hissa ner den, fyller den med vatten och hissar upp den igen. Nu hände det samma sak igen, när hinken kommer fram så är den full med guld.

Sheikhen sa då till Gud swt ” Ya Allah, jag vill inte ha guld, jag vill be och det är dags att be och jag behöver ha vatten så att jag kan utföra wudhu så att jag hinner be”.

Han hissar ner den igen och när han tar upp det så är den fylld med vatten.

Frågan är nu hur många av oss hade glömt att det ens fanns något som hette bön om vi fick en hink med guld. Frågan är först och främst riktad till mig.

 

/Tack Jawad Zoulfikar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *