Press "Enter" to skip to content

Jowaiber och Zalfa

Här kommer berättelsen om Jowaiber och Zalfa..

Jag har i många år tänkt på en gammal berättelse, när jag tänkt på dem som bara vill gifta bort sina barn med bekanta eller med sayyids eller med folk som har pengar. Jowaiber var en svart, kort, “ful” man, som utöver det, var fattig. Han hade inte heller någon känd släkt och var främling i Medina. Zalfa var Medinas skönhet, dotter till Ziad, en av de rikaste och mest kända araberna i Medina.

Islam kom för att sudda ut gränserna mellan raserna och mellan rika och fattiga. Så Profeten saw, anordnade giftermål mellan Jowaiber och Zalfa.
Jowaiber hade inga som helst rikedomar, så Zalfas far, Ziad stod för “mahr” han stod även för huset, då Jowaiber var hemlös. När de gifte sig, så var Jowaiber så tacksam att han inte kom nära sin fru, han fastade och var böjd i bön som tack för att ha lyfts fram på det här viset.

En dag gick, två dagar gick, till slut kunde kvinnorna i Ziads släkt inte tåla sig så de tog kontakt med Profeten saw, som talade med Jowaiber och påtalade att han fick rykte om sig att han inte drogs till henne och att han kanske var impotent.
Jowaiber sa nej tvärtom jag dras till henne mycket, men jag kommer från att ha varit hemlös och fattig till att vara gift med Medinas vackraste kvinna. Men jag ska göra mina plikter mot henne. Jowaiber och Zalfa hade ett mycket lyckligt men kort liv, då Jowaiber var en av de martyrer i krigen mot islams fiender. Zalfa blev en av de mest eftertraktade änkorna efter hans död.

Islam har Ali och Fatima och Jowaber och Zalfa som föredömen, människor som inte brydde sig om rikedomar, härkomst, eller ras. En ful liten kort svart man, gift med en av Arabiens vackraste och rikaste. Det är Islam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *