Press "Enter" to skip to content

Bosnien – Allt fler tar slöjan på sig

“I am European, I am Muslim. This is my identity,” she said. The hijab “is what you see on the outside. But the strength is what’s inside, not to do bad deeds. To live my life in honesty, and not to speak the language of hate.”

Allt fler tar slöjan på sig, i det fattiga Bosnien, ett Bosnien som än idag inte helt återhämtat sig från inbördeskriget på 1990-talet. Nu har man för första gången fått en beslöjad borgmästare, som säger det är så hon ser sig, europé, muslim och beslöjad.

Förut hade man en diskussion om domare och soldater med slöja, nu har många kvinnor tagit slöjan på sig.

viaRise of Bosnian mayor with a head scarf challenging assumptions about Islam – The Washington Post.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *