Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ökningen av förtryck mot muslimer – Allt i Buddhas namn

Sri Lankan Muslims under threat | Opinion | DAWN.COM.

Man ser en lavinartad ökning av hets, förtryck och diskriminering mot muslimer på Sri Lanka. Efter att singaleserna vunnit en stor seger mot den tamilska minoriteten i inbördeskriget, har man nu hittat sig nya offer – muslimerna.

Buddhistiska munkar hetsade upp singaleserna att gå ut i krig mot tamilerna, och nu har de ökat sina ansträngningar för att även förtrycka muslimerna. Man har försökt inskränka muslimernas rätt till att utföra halalslakt och man har även fördrivit dem från sina hem. Först av tamilerna och nu av singaleserna. Främlingar i sitt eget hem, enbart pga sin religion.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *