Press "Enter" to skip to content

Varför vi skriker i ilska..

Varför vi skriker i ilska..

Ett hindu helgon, som var och besökte floden Ganges för att ta ett bad, fann en familj vid dess strand, de skrek åt varandra i ilska. Han vände sig till sina lärjungar med ett leende och frågade:

“Varför skriker folk som är arga, på varandra?”

Lärjungarna tänkte en stund och då sa en av dem:

“För vi förlorar vårt lugn, därför skriker vi.”

“Men varför skulle du skrika om personen du talar med, står bara några steg ifrån dig? Du kan väl lika bra säga personen det du vill ha sagt, i ett lugnt och sansat sätt? Frågade helgonet.

Lärjungarna gav alla olika svar, men inget av svaren var tillfredsställande.
Till slut förklarade helgonet:
“När två personer är arga på varandra, så distanserar sig deras hjärtan ifrån varandra. För att höras, måste de skrika. Ju argare de är, desto högre måste de skrika, för att täcka sträckan mellan varandra.”

“Vad händer när två personer blir kära i varandra? De skriker inte på varandra, de talar lugnt och mjukt till varandra, för deras hjärtan är nära varandra. Sträckan mellan dem existerar inte eller är mycket liten. När de älskar varandra ännu mera, vad händer då? De talar inte, de viskar bara till varandra och de kommer varandra även närmare i sin kärlek. Till slut behöver de inte ens viska till varandra, de bara ser varandra i ögonen och det är allt. Det är så nära folk kommer varandra när de är kära i varandra.”

Han tittade på sina lärjungar och sade:


“Så när ni bråkar med varandra, låt inte era hjärtan få distans mellan varandra, säg inte ord som får är att distansera er ifrån varandra, annars kommer det en dag, då sträckan mellan er är så lång, att ni inte kommer hitta vägen tillbaka till varandra.

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *