Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam Ali a.s talade om dajjal Ahmed al Hassan

En viss Ahmed al Hassan a.s har spridit sina irrläror bland de mindre begåvade, här kommer en hadith från en av shiiternas verk, om en profetia om en man från Basra, i Irak, som kommer att sprida irrläror. Denna person är just Ahmed al Hassan, mannen från Basra.

 

Imam Ali (pbuhaf):
”… And be careful of the Dajjals from the children of Fatima. Indeed there are some from the children of Fatima who are Dajjals. One Dajjal will come from the river of Basra, and he is not from me, and he is the first of all the Dajjals.”

Ref: Malahim wal fitan by Ibn Tawoos, P. 249 (chapter 37, hadith no. 362)

سبحان الله حينما كنت اطالع في كتاب الملاحم والفتن لابن طاووس رض وفي صــــــــــ122عثرت على رواية للامام علي ع يذكر فيها فتن اخر الزمان ويذكر فيها مجموعة من الدجالين ومن ضمنهم دجال يخرج من البـــــــــــــــــصرة
فيـــــــــــــيقول علــــــــــــــيه الســــــــــــــــــلام
وكل من خرج من ولدي قبل المهدي فإنما هو جزور، وإياكم والدجالين من ولد فاطمة، فإن من ولد فاطمة دجالين، ويخرج دجال من دجلة البصرة، وليس مني، وهو مقدمة الدجالين كلهم
نســـــــــــــــــال الله حسن العاقبة

2 kommentarer

  1. Alon 22 mars 2013

    Det du påstår och som andra människor tro sig att ha rätt är fel, Det finns ingen dajjal från Basra utan det är en från Dijlat Al Basra som är floden av Basra där staden Meesan ligger. Haydar Imshatat är dajjal från Dijlat Al Basra. Han var en av ansar av Imam Ahmad Al Hassan A.S men efter ett par grejer som hände honom genom en dröm och hög ego så började han tro att han är själv Bubäraren til Imam Al Mahdi A.S och hävdade att han var Budbäraren själv och vill sno positionen som Imam Ahmad Al Hassan A.S hade. Efter Mubahala med Imam Ahmad A.S så gick det neråt för han och han dog dagar efter Mubahalan. Amerikanska soldater dödade honom när han var i deras skottlinje. Den här hadithen är tolkad fel.

  2. Bahlool 22 mars 2013

    De där myterna tror bara ahmed al hassans följare på. Bevisen mot er är så många, och har viasts upp så ofta, att det är märkligt att ni klingar er fast vid dessa lögner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *