Press "Enter" to skip to content

Hadith Thaqlayn

En av de viktigaste haditherna är hadithen om Thaqlayn, man har genom lögner, lurendrejeri och förfalskningar, försökt lura muslimerna till att tro att de ska hålla sig till Sunnah och Koranen, när Profeten saw, höll sitt avskedstal. Faktum är att Profeten saw sa, jag efterlämnar åt er, min familj och Koranen. Här kommer fakta från Al Albanee, den största bland wahabiternas hadithsamlare.

coverpage page1 page2 page3

 

page 4

Hadith 1761:

The Holy Prophet said:

O People, I have left among you that which if you hold firmly you will never go astray: the Book of Allah and my nearest kindred, my Ahl al-Bayt.

Albaani says: The hadith is sahih.

For the benefit of Nawasib who still deny the authenticity of Hadith Thaqalayn, this seems to be the final moment for you. I am going to provide scans from the fourth majlid of Silsilah Ahadith Sahihah by Sheikh Nasiruddin al-Albaani al-Salafi.

Also in the above scan is this supporting tradition:

Ali ibn Rubay’at said:

I met Zayd ibn al-Arqam when he was entering upon Mukhtar or leaving him and asked: Is it true that the Holy Prophet said: I leave among you the Two Weighty Things: the Book of Allah and my nearest kindred? He answered: Yes.

Albaani said: The chain is sahih. Its narrators are narrators of sahih (p. 356).

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *