Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam al Hassan a.s – Den förtryckta Imamen

Imam Al Hassan a.s var verkligen madthloom, förtryckt. Han fick uppleva hur hans morfar, dog och på hans begravning, fanns enbart ett fåtal sahabas, följeslagare närvaranda..Medan resten, såna stora kända sahabas som Abu Bakr och Umar, red till Saqifa för att tala om makten och för att roffa åt sig den medan Ahlul Bayt var upptagna med att ta hand om Profetens heliga kropp.

Imam Hassan a.s såg hur hans mor mördades, hur hennes ofödda son dog i magen, hur Imam Ali a.s mördades. Han såg slagen Siffin och Nahrawain han såg hur Aisha red på en kamel och bekämpade den utvalde Imamen. Han såg hur man spred myter och lögner om Ahlul Bayt han såg hur Profetens budskap, förändrades, hur de som kallade sig muslimer, plötsligt ansåg sig vara bättre än Hassan a.s och hans heliga familj.

När Imam Ali a.s mördades, så spreds nu myter mot al Hassan a.s istället. Hans fiender, samma män och kvinnor som idag hyllas som hjältar och som sanna muslimer, spred att Imamen hade haft 300 fruar, vissa menade han hade 70 fruar, men de kunde inte ens namnge 10 av dem. Så stor var dessa myters kraft att folk öppet förbannade Ali a.s och al Hassan a.s

Förtryckt blev Imamen a.s också i kriget mot bastarden Muawiya, som öppet krigade om herraväldet och som slöt fred med al Hassan a.s och som när denne sveks av sina anhängare, lät mörda Al Hassan a.s med hjälp av al Hassans svekfulla fru, som lovades makt och giftermål med Yazid.

När hon lyckades med sitt lönnmord, så höll Muawiya inget av sina löften lika lite som han höll sina löften till al Hassan a.s i samband med deras stilleståndsavtal

Senare när man bar Imam Hassans a.s heliga kropp till att begravas vid sin morfar, så lät Aisha och hennes arme, skjuta pilar mot hans heliga kropp. Även i döden, var han förtryckt. I samband med detta hade imamen a.s redan skrivit, att om något sådant hände, så skulle man föra bort honom därifrån för att slippa blodsutgjutelse mellan shiiterna och Aishas män.

Vad för en storslagen Imam, tålmodig inför orättvisorna mot honom och redan under sin tid grät han över sin brors framtida öde, han myntade de storslagna orden, Ingen dag är som din dag oh Abu AbdAllah…och ja, finns ingen dag som al Hussains a.s

Så om vi har en Imam, som förtrycks, mördas, angrips, ljugs om och som vi anser är förtryckt utan dess like, och ändå i sitt lidande, tänker han på Kerbala dagen, då kanske vi får en hum om vad Imam Hussain a.s verkligen fick uppleva…

Även i döden, var Imamen a.s förtryckt. Idag är hans grav okänd, efter att wahabiterna sprängde upp Jannat al Baqi, där han och tusentals sahabas, imamer, fruar och ättlingar till muslimerna, låg begravna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *