Press "Enter" to skip to content

Pakistan – Hazaris under belägring

Pakistan’s Hazara Shiites Under Siege – NYTimes.com.

Sedan många århundraden har man förföljt de shiitiska Hazaris, en grupp som ursprungligen är från Afghanistan, och som nu även finns i Iran och Pakistan. Deras mongoliska utseende, gör att de skiljer sig från de andra folkslagen i deras omgivning, deras shiitiska tro, gör dem till måltavla och deras språk, persiska, är också en törn i de sunnixtremistiska gruppernas ögon.

I Afghanistan på 1800-talet förföljdes de hårt, nu när de flydde till Iran, var de behandlade som djur av vissa iranier, och de av dem som bor i Pakistan, får utstå bombattentat och tortyr. Allt för att de är anhängare till Ali a.s.

I artikeln belyses hur staten stödjer massmorden på dem, då den stödde flera terroristgrupper och än idag, tillåter dem öppet angripa Hazaris. Samma sunniextremister, är de som bekämpar staten, en stat som sluter sina ögon för massmorden och masslakten. Hade Hazaris liv varit något värt, hade vi i väst hört lite mera om deras lidande.

Enligt Hillary Clinton, USAs utrikesminister, så står wahabiternas terrorism, för den största delen av terror i världen, och det mesta får ekonomiskt stöd från Saudiarabien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *