Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tigerns fotspår

Jag kan inte se Allah med mina ögon

Det fanns en bonde som var en bra och troende man. Han arbetade hårt på sitt landbruk och bad alltid sin bön i tid. En dag såg han en sjuk man liggandes vid vägkanten. Han tog med honom hem och vårade honom. När bonden skulle be morgonbönen, väckte han sin gäst och påminde om bönen men denne sa, jag vill inte be. När bonden undrade varför, så sa gästen att det var för att han inte kunde se Allah, hur ska han då be till honom?

Bonden förblev tyst.
Nästa dag blev mannen bättre och ville bege sig hem. Bonden gick med honom över fälten och då upptäckte de fotspår. Mannen talade om för bonden att det är en tigers fotspår. Bonden svarade att han inte trodde på det, jag kan inte se en tiger här.
Mannen såg förvånad på bonden och sade:

“Är dessa fotspår inte nog för dig som bevis, på att en tiger varit här?”

Bonden svarade:

“Älskade vän, när du såg fotspåren, trodde du att en tiger hade varit här; så är inte månen, solen, växterna och träden, nog med bevis för att få dig att tro att det måste finnas en Gud, som skapat dem?”

Mannen tänkte till en stund, och svarade:

“Du har rätt! Vi kan inte se Allah med våra ögon, men vi kan förstå Honom från de saker Han skapat, att Han existerar.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *