Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

De har lärt sig föda varandra

De har lärt sig föda varandra

En helig man hade en konversation med Allah och en dag sa han till Allah, Herre, jag skulle vilja veta hur Helvetet och hur Paradiset är.

Allah visade två dörrar åt den heliga mannen. Den heliga mannen öppnade den första dörren och tittade in. I mitten av rummet fanns ett stort runt bord. I mitten av bordet, stod en stor kastrull med härligt luktande mat, som fick även den heliga mannens mun att vattnas. Folket runt omkring kastrullen var smala och sjukliga.

De såg ut att svälta. De höll i skedar med jättelånga handtag. Skedarna nådde till kastrullen, och man kunde fylla dem med mat, men eftersom handtagen var längre än deras armar, kunde de inte få tillbaka skedarna till sina munnar.
Den heliga mannen rös på synen av deras misär och lidande. Herren sa, du har sett helvetet.

De vände sig till nästa dörr och öppnade den. Det var precis som första rum, med ett bord i mitten. Det fans ett stort bord, med en stor kastrull även där, och även den här maten fick den heliga mannens mun att vattnas. Folket där hade även de skedar med långa handtag, men människorna var välnärda och välmående, de skrattade och talade.

Den heliga mannen sa, jag förstår inte. Det är enkelt, svarade Herren. Det krävs enbart en färdighet. Du förstår, de har lärt s ig föda varandra. Medan de giriga enbart tänker på sig själv.

Sensmoral:

Det är folks attityd som får vår arbetsplats, ett helvete eller en himmel.
Hjälp och sök hjälp, det är det som gör skillnaden i var och ens liv. Det är det som gör vårt liv till ett helvete eller till ett paradis. Success och glädje handlar om samarbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.