Press "Enter" to skip to content

Allahs vägar är annorlunda

Allahs vägar är annorlunda

En kvinna var på jobb när hon fick samtal om att hennes flicka var sjuk i feber. Hon gick från jobbet för att hämta medicin på Apoteket. När hon kom tillbaka till sin bil såg hon att hon hade låst in sina nycklar, hon ringde sitt hem för att höra att flickan blivit värre. Hennes babysitter sa åt henne att försöka komma in i bilen med hjälp av någon slags klädhängare.

Kvinnan såg sig omkring och verkligen, just i närheten hittade hon en gammal rostig klädhängare, kanske någon annan som försökt komma in i sin låsta bil. Hon visste inte hur hon skulle använda den så hon vände sig till Allah och bad om hjälp.

Inte ens fem minuter hade gått, då stannade en rostig gammal, smutsig bil vid sidan och ut kom en smutsig man, med ovårdat skägg och en motorhjälm, en sådan som Hells Angels eller Bandidos brukade ha på sig. Kvinnan tänkte för sig själv, är det här vad du skickade mig? Hon var dock desperat och tacksam för att någon stannade till.

Mannen gick ut ur sin bil, och gick fram till henne och frågade henne om han kunde hjälpa henne med något. Hon berättade att hennes dotter är sjuk och att hon stannade till för att köpa mediciner och att hon låste in sina nycklar i bilen. Jag måste skynda mig med medicinerna till henne, kan du hjälpa mig? Undrade hon.

Han sa visst, på mindre än en minut, kom han in i bilen. Kvinnans ögon tårades, hon tackade så hjärtligt och sa du är en mycket snäll man.

Mannen svarade:

”Damen, jag är ingen snäll man, jag kom ut ur fängelset igår, jag satt inne för bilstöld och har inte ens varit ute mer än 24 timmar.”

Kvinan tackade igen och med tårar i ögonen skrek hon ut: ”Oh Allah, tack! Du skickade en professionell…”

Ibland ser vi att det sker saker i vår omgivning, som vi inte förstår. Ex att någon dålig människa gör något bra och en bra människa gör något dåligt. Allt kan vara Allahs plan för något större…

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *