Press "Enter" to skip to content

What goes around comes around

What goes around comes around

En dag såg en man en äldre dam vid vägkanten, även då det var mörkt och disigt, så kunde han urskilja att hon behövde hjälp. Han stannade sin bil och gick ut för att hjälpa henne.

Även då han log mot henne, var hon försiktigt rädd, ensam i kylan, mitt på natten. Ingen stannade förutom en främmande man. Hon kände sig orolig, mannen förstod hennes känsla.

Han sa, jag är här för att hjälpa dig, damen, varför går du inte in i bilen där det är varmt, så hjälper jag dig med bilen under tiden. Mitt namn är Bryan Anderson.

Han såg fort att hennes problem var ett däck som var punkterat, ett litet problem men för en äldre dam, var det ändå stort. Bryan gick ned under bilen, han blev smutsig och hans händer gjorde ont. När han just skulle skruva tillbaka däcket började hon rulla ned rutan och tala till honom. Hon sa hon var från St. Louis och att hon var på genomresan, hon kunde inte tacka honom nog för den hjälp han gav henne.

Bryan log, medan han stängde igen bagageluckan, hon undrade hur mycket hon var skyldig honom, hon var redo att betala vad som helst, för hon kunde inte ens föreställa sig de saker som kunde ha hänt henne i mörkret.

Bryan tänkte inte ens på pengar, det här var inget jobb för honom utan det var att hjälpa en person i nöd och många har i det förgångna hjälpt honom när han behövde det. Han har hela sitt liv levt på det här sättet, tjänster och genstjänster och att ta pengar av en behövande var inget han tänkte på.

Han sa, om du vill verkligen betala mig tillbaka, så hjälp någon nästa gång du ser någon i nöd, och tänk på mig. Han väntade tills hon fick igång bilen och körde iväg, det var en kall och disig dag, men han känd sig glad inombords, och körde iväg mot sitt hem.

Längre ned på vägen, såg kvinnan ett kafé. Hon gick in för att att äta en bit och för att värma sig, innan hon begav sig på slutet av sin resa. Kafét såg gammaldags ut, utanför fanns det två gaspumpar, som såg ut att vara 60 år gamla. Allt kändes främmande för henne. En servetris kom med en handduk, så hon kunde torka sitt blöta hår, hon hade ett fint leende, ett leende som inte försvan även då hon hade stått på sina fötter en hel dag.
Kvinnan kunde se att servetrisen var havanade, men ingenstans såg man att hon tillät sitt havanadeskap störa hennes attityd. Den gamla damen förvånades och undrade hur det kom sig att en sådan person kunde ge så mycket, när man såg att hon hade så lite och då började hon tänka på Bryan, som hjälpte henne med däcket.

När kvinnan var klar med sin måltid, betalade hon med en 100 US dollar sedl, servetrisen gick fort för att hämta växel, men den gamla damen var borta. Servetrisen undrade vart hon hade tagit vägen, då såg hon att nåt var skrivet på ett av servetterna.

Tårar rann nedanför hennes kinder när hon läste vad den gamla damen hade skrivit:
”Du är inte skyldig mig något som helst. Jag har själv varit där i den sitsen, en gång fick jag hjälp av en person och nu hjälper jag dig. Om du verkligen vill betala mig tillbaka, låt inte denna kedja av kärlek sluta här.” Under servetten hittade hon 4 100 US dollar till…

Dagen var inte slut, många fler bord att rena, sockerbehållare att fylla och folk att servera, men servetrisen fortsatte, oförtröttligt. Den kvällen, när hon kom hem, tänkte hon på pengarna och vad kvinnan hade skrivit. Hur kunde den kvinnan veta hur mycket hon och hennes man behövde de här pengarna? Barnet skulle födas nästa månad och det skulle bli finansiellt svårt.

Hon visste hur orolig hennes man var, medan han låg där sidan om hene, hon pussade honom på kinden och viskade tyst till honom:
”Allt kommer fixa sig, jag älskar dig Bryan Anderson.”

Det finns ett gammalt ordspråk som lyder ”Det som går runt kommer runt”.

2 Comments

  1. Laleh
    Laleh 14 oktober 2012

    vacker text. vacker mening, visar verkligen hur allt i livet är länkat till varann. Den ena händelsen leder till den andre- hur god den är beror på hur goda vi har varit… Sjukt skön text indeed!

  2. Bahlool
    Bahlool 14 oktober 2012

    kul att du gillade den 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *