Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam al Askari – Elfte Imamen och namnet Askari

Al Askari, var vår elfte Imam, han fick sitta långa tider i arrest på ett militärläger, i Samaraa och militärläger kallas för Muaskar, allt som har med askar, att göra befattar något som har med militär att göra.

En av de berättelser om varför Imamen a.s fick sitt namn, al Askari, talar om hans möte med den tidens Kalif.

En dag mötte Imam al Hassan al Askari a.s, den tidens Kalif, som skröt om sitt stora rike, och sina stora trupper. Han skröt om sin makt och försökte trycka ner Imam al Hassan al Askari och att han med hjälp av denna armé skulle kunna utrota al Askari a.s och alla shiiter.

Imamen a.s, lyfte upp sitt mittfinger och pekfinger och satte dessa på Kalifens ansikte, som formade Kalifens ögon som en kikare.

Imamen a.s hade öppnat Kalifens syn mot det dolda. När Kalifen stod där, skräckslagen, såg han genom dessa två fingrar en armé; armé utan dess like, stor, ja större än Kalifens egen armé. Armén var en armé av Jinn, de varelser som lydde under Profeten Salomon a.s.

När Imamen tog bort sina fingrar från Kalifens ögon, försvan även Jinnarmén. Man behöver nog inte säga, att Kalifen slutade störa Imamen a.s, på mycket länge.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *