Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ta fram någon som är värre än dig!

Ta fram någon som är värre än dig!

Allah uppenbarade för Profeten Musa a.s:

”Nästa gång du kommer för att tala med Mig, ta med någon som är underlägsen dig.”

Musa a.s gick iväg för att hitta denna person, som skulle vara underlägsen honom själv, men han lyckades inte. För vart han än mötte en person, så hade han inte mage att säga åt denna person, du är underlägsen mig.

Så han började leta bland djuren istället, han hittade till slut en hund som var sjuk och bestämde att ta hunden med sig till sitt möte med Allah. Han lade ett koppel runt hundens hals och började dra i hunden en kortare sträcka, han började ångra sitt beteende och lät hunden gå fri. Han kom tillbaka tomhänt till sitt möte med Allah.

”Varför tog du inte med dig någon, såsom jag befallit dig?” sa Allah.

Musa a.s, bönade:

”Oh min Herre!, jag lyckades inte hitta någon som var underlägsen mig själv.”

Svaret från Allah kom:

”Hade du hämtat någon, som du hade ansett vara underlägsen dig själv, då hade jag sannerligen raderat ut ditt namn från listan på Profeter (och fråntagit dig ditt Profetskap).”

Källa
Namunah-e-Maaarif, Volume 2, Page 676; Layaliul Akhbar, Page 197

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *