Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hon avhöll sig från synd

Hon avhöll sig från synd..

Det fanns en eremit hos judarna, han var fri från alla synder. När Shaitan fick reda på detta, kallade han på sina hantlangare och frågade dem hur de kunde vilseleda honom.
En av dem menade att han kunde lura honom med hjälp av kvinnor. Shaitan sa det kommer inte funka, för denne man var helt omedveten om sexuella njutningar.
En annan reste sig upp och sa han kunde lura eremiten med hjälp av vin och sensualitet. Även här sa Shaitan att det inte skulle funka, då denne man inte intresserade sig för sådant. En tredje ställde sig upp och sa, att han kunde lura mannen med hjälp av goda dåd och ett fint yttre. Shaitan log och sa, ja du kommer lyckas.

Den lille Shaitan försvann direkt och dök upp hos eremiten, som var upptagen med meditation och bön. Shaitan ställde sig upp och började be. Eremiten började känna sig sömnig, men Shaitan fortsatte med sin bön, timme in och timme ut. När eremiten blev trött, tog han en paus, men Shaitan tog ingen paus alls.

Eremiten kände sig underlägsen och gick till Shaitan för att fråga honom om hans hemlighet, varför han hade en sådan uthållighet i bönen. Shaitan svarade inte. Eremiten fortsatte fråga igen, och än en gång var Shaitan tyst. När han frågade frågan en trejde gång, svarade Shaitan:

”Jag hade begått en stor synd en gång, och när jag än minns min synd, så sporras jag till att börjar be ännu mera”.

Eremiten frågade Shaitan vad för slags synd han hade begått, så att han också kan begå denna synd och därmed få mera energi till att be så mycket. Shaitan sa:

”Gå till en viss prostituerad i staden, ge henne 2 dirhim och ha sex med henne.”

Eftersom Eremiten inte hade några pengar, och inte ens visste vad pengar var för nåt, så fick han 2 dirhim av Shaitan, och han gav honom också en mantel och skickade iväg honom mot staden.

Eremiten sökte upp adressen, människorna trodde att han skulle vägleda den prostituerade, så de var behjälpliga. Eremiten gav de två dirhims till kvinnan och bad henne underhålla henne.

Kvinnan var respektfull och bad honom att komma in.

”Troende som dig, besöker inte prostituerade. Varför kom du hit?”

Eremiten berättade allt för henne och kvinnan svarade:

”Det är faktiskt lättare att undvika en synd än att ångra den. För det är inte säkert att syndaren får tillfälle att ångra sin synd, jag tror att den som gav dig detta råd, är Shaitan, som antagit mänsklig form för att vilseleda dig. Gå tilbaka till ditt hem och du kommer inte hitta honom.”

Eremiten reste tillbaka och under natten dog den prostituerade. På morgonen såg människorna denna text på hennes dörr:

”Delta i hennes begravning, för hon är en av Paradisets innevånare.”

Människorna var osäkra och var så förbluffade, att de i tre dagar inte vågade begrava henne. Då uppenbarade Allah en uppmaning till sin budbärare Musa ibn Imran a.s, att läsa begravningsbönen för henne och att uppmana människorna att delta i begravningen.

”För hon hade avhållit en av mina tjänare från att begå en stor och alvarlig synd. Så jag har förlåtit henne alla hennes synder och gjort paradiset hennes hem.”

Berättelsens moral:

Att undvika en synd är lättare än att ångra den eller gottgöra den. För en syndare kanske inte får en chans att ångra.
När någon leder dig mot synd, var på din vakt, för det är en av Shaitans fällor.
Vi borde kalla till Amr bil Maroof och Nahi an al Munkar, att kala till det goda och avhålla från det onda.
Det betyder inte att vi ska begå synd och samtidigt be andra göra gott. Så predika vad ni själva praktiserar.

Källa: Rwadhatul Kafi

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *