Press "Enter" to skip to content

Musa al Kadhim a.s och hur man känner igen sin imam

Abu Basir berättar, att han talade till Musa al Kadhim a.s och frågade honom hur man kunde känna igen sin Imam. Han sa via speciella kännetecken, det första av dem är genom Imamens far, att han visat för folket, att han är hans efterträdare, att han ska vara Allahs bevis över skapelsen. När Imamen frågas om något, har han alltid svar på frågan, om någon avhåller sig från att tala till honom, kan han då börja samtalet, genom att berätta för honom vad som sker i framtiden och han kan tala med alla personer i deras respektive språk.

Sedan sa han:

”Oh Abu Basir, jag ska ge dig ett tecken innan du går”.

Jag behövde inte vänta länge förrän en man kom från Khurrassan, mannen från Khurrassan började tala på arabiska och Musa a.s, svarade honom på persiska.

Iranierna sa då:

”Vid Allah, jag talade inte persiska för jag trodde inte du talade det flytande”.

”Prisad vare Allah” svarade Imamen, ”Om jag inte var flytande nog för att svara dig, då hade jag inte haft rättigheter över dig, som är min rätt som Imam.” Sedan sa han: ”Abu Muhammad, inget språk som människor talar, är dolt för Imamen, inte heller de språk fåglarna talar, inte heller något annat väsen som har ett själ, har ett språk jag inte kan”.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *