Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Amir al Mumineen Imam Ali och hans givmildhet..

Amir al Mumineen Imam Ali och hans givmildhet..

En gång var Imam Ali a.s på vägen tillbaka från en resa med ett antal kameler, fyllda till bredden, med varor. På vägen mötte han en tiggare som bad om en bit bröd. Imam Ali a.s beordrade sin älskade betjänt, Qambar, att ge tiggaren en bit bröd. Qambar började leta efter brödet. Efter en stund, frågade Imam Ali a.s, varför han tog så lång tid på sig, Qambar svarade att han inte kunde hitta brödet.Då sa Imam Ali a.s ge honom kamelen med all mat på då. Efter en stund, frågade Imam Ali varför det tog så lång tid och då svarade Qambar att han letade efter kamelen som bar maten.

Ge då hela karavanen, sa Imam Ali a.s. Qambar hoppade snabbt av kamelen och gav tyglarna för hela karavanen till tiggaren. Imam Ali a.s log åt Qambars flinka hopp och snabbhet i att överlämna karavanen, och frågade varför Qambar hoppade av så snabbt och att han överlämnade karavanen med en sådan snabbhet. Qambar svarade:

”Mästare, du är på ett sådant humör, att på grund av en liten försening, gav du bort hela karavanen. Jag var rädd att ifall det var någon ny försening, så kanske du ger bort mig med karavanen. Du kan hitta tusen tjänare som mig, men vart ska jag kunna hitta en mästare som dig?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.