Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En fiende påbjuden för en troende

Vi alla har mött människor, som vill oss ont och skadar oss på olika sätt, om det är föräldrar, vänner, grannar, obekanta, arbetskollegor, dessa människor vill oss ont ibland för att vi är bättre eller sämre, men dessa är del av våra prövningar i det här livet, där de driver oss till vanvett eller där de skadar oss på olika sätt.

Här kommer en berättelse som kan förklara varför dessa är del av våra liv…

En fiende påbjuden för en troende

Proften Hud a.s, arbetade som bonde. En gång kom en grupp människor för att möta honom och då gick hans fru ut genom dörren och frågade vilka är ni? De svarade att de hade kommit från en stad, som har haft svält sedan en längre tid och att staden snart går under på grund av detta.

”Vi kom för att träffa Profeten Hud a.s för att få honom att be för oss så det börjar regna”.

Huds fru svarade:

”Om hans bön skulle bli besvarat, så skulle han be för sig själv, hans egna fält går under, för att vi inte har nog med vatten.”

Männen kvarhöll dock vid sitt krav att få möta Hud a.s.
Hon berättade vart de kunde hitta honom, och när de gick dit såg de Profeten Hud a.s och berättade vad de behövde hjälp med. Profeten började be och sedan gjorde han du3a, och efter det vände han sig till dem och sa, ni kan gå tillbaka till er stad, det har regnat över staden.

När de skulle gå, så frågade de honom.

När vi kom nära ditt hus, mötte vi en dam, som sa att om Huds bön hade hjälpt, hade han bett om hjälp åt sig själv först.”

Profeten Hud a.s sade:

”Den kvinnan är min fru, och jag ber Allah varje dag om att ge henne ett långt liv.” De undrade varför han bad så?

Hans svar var:

”Allah har inte skapat en troende, utan att han även förordnat en fiende för honom, som besvärar honom. Denna kvinna är min fiende och en fiende som jag är mästare/herre över och det är bättre än att min fiende är min mästare/herre.”

Namunah-e-Ma’arif, vol. 2, pg. 612.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *