Press "Enter" to skip to content

Imam Alis student och ateisten

En gång debatterade en elev till Imam Ali a.s med en ateist. Atesten frågade studenten:
Är din skapare stark nog för att placera himelen och jorden inuti ett ägg, utan att ändra storleken på himlen och jorden och utan att ändra storleken på ägget?

Studenten visste inte hur han skulle svara på denna fråga, så ateisten gav honom ett år på sig att komma på ett svar. Studenten gick till Imam Ali a.s och berättade vad som hade hänt.

Imam Ali sa åt studenten att ställa sig upp och se sig omkring. Han frågade honom vad han såg. Studenten sa, att han kunde se himlen, molnen, solen, månen, bergen på långt avstånd, träden och många andra saker. Så Imam Ali a.s, sa samma skapare som lade allt det där i ditt öga, utan att ändra deras storlek och utan att ändra storleken på ditt öga, kan sannerligen placera dem i ett ägg, som är större än ditt öga..

Studenten lämnade Imamens a.s sällskap glad och gick raka vägen till ateisten, som sa, jag gav dig ett helt år att svara på frågan, men studenten sa, jag är redo för ditt svar, och efter att han gav svaret, förblev ateisten mållös.

 

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *