Press "Enter" to skip to content

Livets Kopp

Livets kopp…

En grupp före detta studenter, mitt i karriären, möttes och besökte sin gamle universitetsprofessor. Samtalet blev till slut ett samtal om livet, stressen i livet och jobbets hektiska vardag.

Professorn erbjöd sina gäster kaffe. Han gick till kökiet, och kom tillbaka med en stor pott kaffe och ett stort antal olika koppar, några av porslin, några av plast, andra av glas och vissa av krystal, några enkla, några såg dyra ut och återigen andra lyxia och han bad dem att ta vad de ville.

När alla studenter hade en kopp i sin hand, sa professorn:

”Om ni lade märke till, så har alla fina koppar tagits, medan man lämnat efter sig de vanliga, billiga kopparna. Det är naturligt att ni alla vill ha det bästa för er själva, men det är samtidigt grunden till era problem och er stress.
Var säkra på att koppen i sig inte förändrar smaken eller kvalitén på kaffet. Vad ni alla ville ha, var just kaffe, inte koppen, men ni valde medvetet de bästa kopparna och tittade på varandras koppar med avund.
Tänk er nu det här: Livet är kaffet; jobbet, pengarna och er position i samhället är kopparna. De är bara verktyg för att hålla och inskränka livet, och vilken slags kopp vi har förändrar inte eller förändrar kvalitén på livet vi har eller lever.”

 

Moral

Ibland, när vi bara koncenterear oss på koppen, misslyckas vi med att njuta av livet, kaffet. Smaka på kaffet, inte kaffekoppen! De lyckligaste människorna är inte de som har allt, de bara gör det bästa av allt. Lev enkelt. Älska generöst. Bry er innerligt och tala vänligt.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *