Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Salomon och oceanens djup

Salomon och oceanens djup

Salomon tog med sig tjänar eoch djinn, till havet. När han anlände till stranden, tittade han till höger, vänster och i alla riktningar, men såg inget underbart. Allt verkade normalt. Han befallde en djinn, att dyka in i oceanen, undersöka den och rapportera tillbaka vad han hittade.

Djinnen dök in i havet, efter en stund kom han ut och sa:

”Oh Allahs profet! Trots att jag gick ner så långt jag kunde, hittade jag inte bottem, och inte heller såg jag något speciellt”.

Salomon befallde en annan djinn, att dyka ner i havet och att rapportera vad han hittade. Även han dök upp efter en stund och sa, jag gick ned dubbelt så långt som den första djinnen, men jag hittade inget speciellt jag heller. Han nådde inte heller botten.

Salomon befallde då Aasif bin Barkhiya, som var en troende och mäktig djinn, att gå in i havet. Aasif var Salomons premiärminister och nämns även i Koranen. Efter en mycket kort tid, dök Aasif upp från havet, med en byggnad som hade en vit kupol och fyra dörrar. Dörrarna bestod av olika stora och värdefulla stenar. Trots att alla fyra dörrar var öppna, fanns det inte en enda droppe vatten i byggnadens inre. Trots att den kupolförsedda byggnaden fanns i botten av havet, som båda djinner inte kunnde nå, var det helt torrt. När Salomon tittade inuti, var han förbluffad över att se en mycket vacker ung man, klädd i vackra kläder, böjd i bön. Salomon gick in i byggnaden och hälsade mannen, han frågade honom:

”Vad tog dig till oceanens djup”

Mannen berättade:


”Oh Allahs profet! Min far var förlamad i benen, och min mor var blind. Jag tjänade dem i 70 år, när min mor var döende, gjorde hon denna dua:
”Oh Allah! öka min sons ålder och ge honom förmågan att spendera sitt liv i tillbedjan för Dig.”
När min far var döend, gjorde han följande dua:
”Oh Allah! Sätt honom på en plats, där ingen djävul kan nå honom”.

Efter att jag begravde min far, gick jag på stranden när jag såg denna kupolförsedda byggnad. Dess skönhet lockade mig, då dök en ängel upp och tog byggnaden till havets djup.

Salomon frågade:

”Vilket år kom du hit?”

Mannen svarade:

”Under Profeten Abrahams tid”

När han räknade ut antalet år, kom Salomon fram till att det handlade om 2000 år. Trots denna långa period, var mannen ung fortfarande, vacker och det fanns inte ett enda grått hårstrå. Salomon frågade:

”Vad äter du i havet?”

Mannen svarade:

”Oh Allahs profet, dagligen kommer en grön fågel med något som är lika stort som en mans huvud, jag äter av det och smakar i det all världens godaste smaker. Min hunger och min törst mättas av det. Hetta, kyla, depression, trötthet, fruktan, allt, försvinner av att äta av det.”

Salomon sade:

”Vill du följa med oss till vårt slott?

Mannen sa: ”Skicka mig tillbaka till min plats” Salomon befallde Aasif att lämna tillbaka byggnaden och mannen tillbaka till havets botten. När han vände sig till sina undersåtar, sa Salomon:

”Se! Hur Allah har accepterat föräldrarnas bön, Må Allah ha barmhärtighet över oss, om vi inte fullföljer våra föräldrars bön, må Allah ge oss möjlighet att tjäna våra föräldrar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.