Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Snälla skicka tillbaka min son

Ett fattigt par, som bodde i en liten by i Pakistan, hade en enda son, så de satsade allt på att ge honom den bästa utbildningen. Sonen blev ingenjör i en närliggande stad. Han gifte sig till slut med en rik kvinna, först bodde de hos föräldrarna, i byn, men snart tröttnade frun på livet i den fattiga byn och övertalade sin man att flytta till staden utan föräldrarna.

En dag såg mannen en annons om ett jobb i Jeddah, i Saudiarabien. Han ansökte om det och fick jobbet. Där levde han med sin fru, han skickade pengar till sina föräldrar då och då men en dag slutade han och glömde helt bort sina föräldrar. Varje år gick han till vallfärden, Hajj, men varje gång såg han när han kom hem, en man som sa åt honom att hans Hajj inte accepterats.

En dag tog han upp händelsen med Hajj till en lärd, som rådde honom att åka tillbaka till Pakistan för att besöka sina föräldrar. Mannen flög till Pakistan och nådde byns utkanter, allt hade förändrats och han kunde inte hitta sina föräldrars hus. Han frågade en liten pojke om dem och ungen visade honom vägen till ett hus och sa: ”I det huset bor en gammal blind kvinna, som är änka sedan några månader, hon hade en son som emigrerade till Saudiarabien och aldrig kom tillbaka, så synd det är om honom”.

Sonen gick in i huset och såg sin mor på sängen. Han smög sig fram för att inte väcka upp henne, han hör henne mumla och går närmare för att höra vad hon säger, hon sa:
”Oh Allah, jag är nu en gammal kvinna och blind. Min man har just dött, det finns ingen Mahram (nära släkting) som kan sänka ner mig i min grav när jag dör, så uppfyll min önskan och låt min son komma tillbaka för att genomföra min sista önskan”.

Sensmoral:
Alla mödrars ärliga och uppriktiga böner, kommmer accepteras.
”Oh Son, älska din mor tills din död. Kvinnan som led så mycket bara för att ge dig ett underbart liv”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.