Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Den tacksamme limoföraren

En känd industrimagnat i Pune, Indien, vid namn Zavere Poonawala, hade en förare som körde honom i limon i 30 år. Gang Datt, föraren, dog och när herr Poonawala hörde om detta, så var han i Mumbai, han stoppade alla sina möten, bad familjen vänta med kremeringen och skyndade sig till begravningen med hjälp av ett privat flyg.
När han kom fram till Pune, lät han limon bli dekorerade med en massa blommor och bad familjen tillåta honom, köra den och den döde i den. Han själv körde limon med den döde till kremeringen och när folk frågade honom om allt det här så svarade han:

Ganga Datt hade tjänat mig i många år, dag in och dag ut, det här var det minsta jag kunde göra för honom. Han sa vidare att Datt klarade att ta sig ut från fattigdomen och att skicka sina två barn till skola så de fick utbildning och goda jobb.

Vidare förklarade han sin syn på livet:

“Alla tjänar pengar, inget ovanligt med det, men vi borde alltid vara tacksamma mot de människor som hjälpte oss i vår succée. Det är denna tro, som vi är uppvuxna med, som fick mig att göra vad jag gjorde!”

Profeten Muhammad saw sade:

“Arbetare är era bröder, ge dem mat lik den ni äter och klä dem såsom ni klär er”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *