Press "Enter" to skip to content

Vad vill kvinnor ha?

Kung Artur var ung och en dag tillfånga togs han av en grannkung. Grannkungen tyckte synd om Artur, så han sa till honom, du blir fri, om du kan svara mig på min fråga. Artur hade ett år på sig att hitta svaret. Om han inte kunde svaret efter ett år, var han tvungen att återvända (ridderideal) och möta bödeln.

Frågan var, vad vill kvinnor ha?

En sådan fråga förvirrade den visaste av män, för en ung Kung som Artur var det en omöjlig gåta. Eftersom han inte ville dö, gick han med på att leta upp svaret. När Artur var tillbaka i sitt kungadöme, sökte han landet runt efter någon som kunde besvara hans fråga. Prinsar och prinsessor, präster och magiker, visa men, även hovets gycklare tillfrågades, men ingen klarade av att svara på frågan, många rådde honom att gå till den gamla häxan, för hon kunde ha svaret.

Men häxans priser var skyhöga, så Artur undvek att gå dit fram tills det bara var en dag kvar tills han var tvungen att rida tillbaka till grannkungen. Häxan gick med på att svara på frågan, men hennes pris var att Sir Lancelot, Kung Arturs närmaste vän och mest kände riddare, skulle gifta sig med henne. Kung Artur var äcklad. Häxan hade en puckelrygg, hon var ful som stryk, hade enbart en tand och luktade som ett avlopp, hon gjorde konstiga läten och ljud. Artur hade aldrig mött en äckligare person i hela sitt liv. Han vägrade gå med på priset men hans vän Lancelot ville gå med på det, då han ville rädda sin käre väns liv.

Så man planerade ett bröllop så Artur frågade:

Vad vill kvinnor ha?

Häxan svarade:

“Hon vill bestämma över sitt eget liv”

Alla som hörde frågan, visste ögonblickligen att det var det rätta svaret. Arturs liv sparades och han blev fri. När det var bröllopsnatt, så gick Lancelot för att träffa sin äckliga fru, rädd som han var drog han ut på det men till slut kom han fram till brudens gemak. När han gick in i rummet, så såg han den vackraste kvinnan ligga på sängen.

Den förvånade Lancelot frågade vad som hade hänt. Den vackra kvinnan svarade, att eftersom han varit så vänlig mot henne när hon var som värst, så skulle hon vara ful bara halva tiden, och en vacker kvinna andra halvan. Sedan frågade hon:

“Vad föredrar du? Vacker på dagen eller på natten?

Lancelot tänkte på frågan. På dagen kunde han ha en vacker kvinna, för att visa upp henne för sina avundsjuka vänner, men på natten, när han var ensam med henne skulle han ha en gammal och äcklig häxa. Eller skulle han ha en ful och äcklig häxa på dagen, men på natten kunde han njuta av den vackraste av kvinnor?

Om du är en man, vad skulle du välja? Om du är en kvinna som läser det här, vad skulle din man välja? Lancelot valde (läs vidare längre ner):

Lancelot som kom ihåg svaret Artur fick av häxan, sade, han skulle låta henne ha sin vilja och själv välja. När häxan hörde det här, sade hon att hon skulle vara vacker hela tiden, för han hade respekterat hennes val och låtit henne bestämma över sitt eget liv.

Sensmoral:

1. Det finns en häxa i alla kvinnor, hur vacker hon än må se ut att vara.

2. Om du inte låter en kvinna få som hon vill, då kommer saker gå illa.

Så ha alltid i minnet:

Its her way, or no way. Så hon bestämmer eller det går rätt käpp åt skogen för oss. Så försök inte förstå kvinnor. Ingen kan analysera dem, ingen kan förstå dem, bara följ deras vilja och slipp huvudvärk och onödiga problem 😉

6 Comments

 1. Magol
  Magol 17 april 2012

  Hahaha, det var en jätte intressant läsning.
  Inte ens jag som kvinna och stör mig om ngn bestämmer över mig , tycker att det är helt ok. Tycker att båda ska bestämma. vissa kvinnor kan uttbyttja män om mannnen bara följer strömmen. Men LÅNGT från alla. Önskar mig en man som är förstående och försöker övertyga än att påminna hela tiden ”jag är mannen, det är jag som bestämmer” och drar en koranvers. Är det så i islam? ska mannen bestämma allt (har sista ordet) som väldigt många araber är så duktiga på att hävda? Jag är BARA intresserad av att veta. Kvinnan ska tydligen vara lydig, men det finns en gräns, vart ligger den? 🙂

 2. Bahlool
  Bahlool 17 april 2012

  Magol fråga inte mig 😛 jag ansågs av en muslimsk kvinna att vara för kompromimssvillig 😉

 3. Magol
  Magol 17 april 2012

  Men det är ju jättebra bahlol, så ska det vara.
  Du kan alltid ta bort min kommentar om du vill slippa att internetkrigarna spränger kommentarfältet med att islam är kvinnoförtryckande. För jag är inte så säker på/ kanske överdrivit för det jag skrivit.
  Sjukt bra blogg och den behövs bland annat för att shia är de som anklagas för att vara självmordsbombarna (här i Sverige t.ex.)!!!!!!! Läs följande citat från elev bok:

  ”Ali och Husseins tragiska öden är idag mönsterbildande. Trots övermäktigt motstånd fullföljde de sin linje och gick i döden för den. Samma mönster kan man se i en del självmordsattentent i Mellanöstern under senare år. Ofta verkar Iran vara inblandat i sådana händelser, och det har en enkel förklaring. Sedan 1500-t är Iran shiariktninens huvudland”

  Shia är tydligen en symbol för självmordsattentent…?!?!?!

  Det ovanstående texten är från religionboken som gymnasieeleverna använder(!)
  Tonåringarna lär inte vara källkritiska i detta fall då elevböckerna brukar ju innehålla ”ren fakta”… Detta får mig att gå i taket… seriöst!

 4. Bahlool
  Bahlool 17 april 2012

  Jo såg det där citatet nån vecka sedan, kunde inte tro det….skulle ta tag i att protestera mot det med att skriva till dem, men helt glömt bort det lol
  Sista självmordsattacken där shia är involverade, var på 80 talet i Lebanon av hizbollah, vad jag känner till.

 5. Donya
  Donya 18 april 2012

  Hahaha mycket bra saga, som jag inte har läst på längee! Kvinnor är som ballonger, inuti är de tomma men ser “stora” ut. Menar att de säger saker, när man lyder och säger att det är okej så ångrar de sig och gör så som mannen vill. Lancolet var riktigt smart, han fick det bästa till sist..!

 6. Bahlool
  Bahlool 18 april 2012

  hahah vågar inte protestera 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *