Press "Enter" to skip to content

Massmord på shiiter i Pakistan – och världen är tyst

A U.S. citizen’s perspective on silent Shia genocide taking place in Pakistan – by Rusty Walker | Analyses.

Att sunniterna är tysta inför vad deras trosfränder gör mot shiiterna i Pakistan och Irak, kan jag väl förstå, de vill inte bli inblandade eller så hyser de, som deras förfäder före dem, fördomar och okunnighet om shiiterna och om shia islam. Men att världen, den demokratiska, fria världen, som springer till Syriens och till Judarnas hjälp, när dessa skär sig i fingret eller när dessa känner sig hotade eller angripna, inte gör något, är det som irriterar mig.

Några dagar sedan åkte flera bilar i en konvoj, eftersom armén, beordrat att i det pakistanska området, så ska man åka i konvojer för att skydda mot terrorister. När konvojen kom i närheten av Chilas, stoppades bilarna av 3000 sunnis (deobandi hanafi) och man skilde shiiter från sunniter och mördade över 200 shiamuslimer, kallblodigt. Även den pakistanska teven visade inget om detta, så att västvärlden ska bry sig är nog för mycket begärt.

Sedan 1980 talet har shiiter mördats i stora antal i Pakistan, och de har hållits sig lugna, om de skulle ge igen, såsom de gjorde i Irak, då skulle dessa massakrer med all säkerhet sluta.

Varför denna tystnad? Att vi är tysta inför dessa massakrer betyder bara att vi deltar i dem med vårt tysta godkännande. Skäms på oss och på den “fria” världen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *