Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Wahabismen – Några enkla frågor

Uqba bin Amir, förmedlar en hadith:

Profeten Muhammed (saw) sade: Vid Allah, jag är inte rädd att ni ska tillbe andra vid sidan om Allah, efter min död, men jag är rädd att ni skall kämpa mot varandra för världsliga ting.

Sahih Bukhari vol. 2 bok 23, nr 428

Två  stora fel hos wahabiterna är att de menar att alla muslimer har fel, förutom de. De menar att shiiter, sunniter och sufis, tillber andra gudar (imamer eller sheikher eller även Profeten Muhammed, som de menar vi ger för mycket kärlek) jämte Allah (astakhfurallah) och det andra felet är att många krig, många bråk, många massakrer, sker på grund av wahabiterna. Läs om vem som stödde och stödjer Al Qaidah, Talibanerna, extremister i Somalia och i Irak. Läs om vem som stödjer pakistanska fundamentalisters våld, listan kan göras mycket lång, men en ledtråd, det är inte shiiter eller sunniter och deras namn börjar på w och slutar på r.

Jag är trött på wahabiterans offensiv mot shiiter och sunniter på nätet på senare tid, där de försöker sprida sina irrläror, men vill skriva ett inlägg med några frågor, och hoppas jag kan få svar:

Salafiterna, eller wahabiterna som de ju bör kallas, då de säger sig följa de första generationernas muslimer. Man menar att de första tre generationerna var de bästa av muslimer. Det säger ju alla muslimer, men med tanke på att de första generationerna bråkade, dödade och baktalade varandra, vems islam följer de då? Sunniterna har många olika sätt att be på, vissa med händerna vid sidan, andra med händerna vid magen, vilken av dem är rätt? Vilken av dem är fel? Så om wahabiterna valt att följa de första generationerna, vems sätt att be har de följt? Vems sätt att vara muslim följer de?

Vi shiiter säger att vi följer Profeten Muhammed, Fatima al Zahra och de 12 imamerna, idag sa en av nissarna på wahabisidan, att vi har 14 imamer och hon vet ju bäst om vad vi tror på. Jag som shiamuslim följer 12 imamer, men jag och de miljoner shiiter som har denna syn, måste ändra på oss, för wahabiterna vet ju bäst vad vi tillber och vad vi gillar. Sunniterna säger sig följa de första kaliferna och de sahabas till Profeten,vännerna och deras efterkommande. De erkänner dock att det fanns en fitna, ett stort bråk, en stor missämja, mellan muslimerna. Bland sunniterna så erkänner man att män som Muawiya och Yazid, inte var värda att hyllas, hos wahabiterna däremot, menas det att dessa också ska få respekt. Man säger RA, efter deras namn, som betyder Må Allah vara nöjd med dem. Dessa två mördade Profetens familj och förföljde dem.

Så de som mördade Profetens barnbarn och deras familjer, hyllas bland wahabiterna, då man säger RA, rathia Allah anhum, må Allah vara nöjd med dem. Frågan man måste ställa sig då är, har man då även hämtat uppgifter om islam från dessa personer?

Har wahabiterna inte hört talas om de olika hadith, som klart och tydligt säger att ifall du kallar en annan muslim för kafir, så är du själv en kafir? Visa mig en enda plats i Koranen, som säger att wahabiterna har ensamrätt på att döma vem som är kafir och vem som inte är kafir.

Vem är skaparen av de grundsatser som wahabiterna följer? Är det inte Ibn Tammiyya? Denna medeltida ”lärd”, är skaparen av de trossatser och den ideologi som wahabiterna följer. Så är det inte logiskt sett så att ni wahabiter har Ibn Tammiyas tolkning av islam? Var Ibn Tammiya med Profeten? Så var det inte hans tolkning av de tolkningar och de hadither som folk fört fram, från Profetens tid, som ni då följer? Bara för att ni ränner runt och hävdar er följa sann islam, betyder inte det att det är sant. Bara för att ni förbjuder all motstånd, all kritik och hotar och dödar folk, betyder inte det att ni har rätt.

Ibn Abdul Wahab föddes i Najd, i nuvarande Saudiarabien

Narrated Ibn ‘Umar: The Prophet (s)said,O Allah! Bestow Your blessings on our Sham! O Allah! Bestow Your blessings on our Yemen.” The People said, “And also on our NAJD.” He said, “O Allah! Bestow Your blessings on our Sham (north)! O Allah! Bestow Your blessings on our Yemen.” The people said, “O Allah’s Apostle! And also on our NAJD.” I think the third time the Prophet (s) said, “There (in NAJD) is the place of earthquakes and afflictions and from there comes out the side of the head of Satan.Sahi Bukhari (Book #88, Hadith #214)

Profeten Muhammed sa alltså redan då, så många århundraden, akta er för denna plats, där kaos och misär börjar. Muhammed ibn Abdul Wahab skapade just det, kaos. Hans budskap ogillades av andra i hans omgivning, däribland hans far och hans bror, som tog avstånd från hans irrläror.

“…”Anyone who kills a person who has not committed murder, or who has not committed corruption in the land; then it is as if he has killed all the people! And whoever spares a life, then it is as if he has given life to all the people.”…” [Koranen 5:32]

Koranen kan inte vara mera klar, än så. Vilka mördar i islams namn? Vilka förintar hela familjer? Vilka går in i moskéer, och mördar bedjande? Något som inte ens sionister och kristna gör längre? Vilka sprider lögner om andra muslimer? Vilka menar att barn, kvinnor och män som inte delar deras ideologi, är otrogna och ska dödas?

Profetior om Mehdin och wahabiterna

Abdullah bin Haris rapporterade att Profeten (saw) sade:
Ett folk kommer att komma från östern, som kommer att underlätta skapandet av Imam Mehdis kalifat.
Ibn e Majah 4088
Thawban rapporterade att den älskade Profeten (saw) sade:
”I dina gamla dagar, tre män kommer bli dödade. Var och en av dem kommer vara en son till en kalif (härskare, ledare). Sedan kommer de svarta baneerna att dyka upp i öster och de kommer att slakta er på ett sådant sätt, som ingen slaktats förut. Sedan sade Profeten något jag inte minns längre. Sedan fortsatte han: Om du ser honom, ge honom ditt lojalitetslöfte, även om du måste krypa över is, för han är Allahs Kalif, Mehdin.
Ibne Majah sida 300, även i Musnad Ahmad, Al Hakiims Mustadrak och andra.
Abu Hurrayra, en av de mest kända sunnitiska hadithsamlarna sade:
Profeten sade: Folk kommer att ge sitt trohetslöfte till en person (Mehdin), mellan Ruken (Hajr e Aswad) och Mukam (Mukam e Ibrahim) och inget annat folk än det folk som bor i det området (Meckas invånare) kommer att förstöra Kaabans helighet (då de kommer angripa Mehdin i Kaaba, när det är förbjudet att slåss där), och de kommer att förklara att det är rätt (halal) att göra så.
Musnad Imam Ahmad 35/15. Även Mustadrik j5 sida 456
Vilka bor i Mecka om inte våra kära wahabiter? Är det inte så att wahabiterna förklarat mördandet av barn, kvinnor och äldre, är rätt? De har utgjutit blod i århundraden nu och hela tiden säger de det är halal, det är rätt, det är ok..

3 kommentarer

 1. bashar 25 februari 2012

  Människor på nätet är oftast av de sämre representanterna. Även om det finns mycket i Salafi-läran som strider mot det många av muslimerna tror på (och det jag tror på), så tycker jag inte man ska dra alla som följer den läran över en kam. Många av de salafi jag träffat har faktiskt varit goda, hjälpsamma och framförallt ödmjuka människor.

 2. Bahlool 25 februari 2012

  Jag läste en artikel av salafiterna (tror jag satte upp den på min blogg nån gång) där de själva tar upp 7 eller 8 olika ”salafiversioner” och man märker att det är stooor skillnad mellan dem. För min del, tyvärr, är de alla likadana, för jag har inte mött en salafi som tål rafidis/shias haha

 3. lejon feili 26 juni 2014

  Wallah jag har lärt mig jätte mycket tack vare din sida.

  Tack så mycket för all tid du lägger ner på denna hemsida.

  Allah jietik afiyeh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *