Press "Enter" to skip to content

12 Comments

 1. bashar
  bashar 07 februari 2012

  Jag förstår inte denna hets mot Iran av sunni-arabiska regimerna. Har de inte förstått att om Iran går under (d.v.s. blir en usraelisk koloni) så är det deras tur att bli anfallna? När senast var USA lojalt mot någon av sina vänner?

  Jag har t.o.m. börjat tro att revolutionerna i arabvärlden sattes igång av väst. Om inte, så har de infiltrerats till en grad att man önskar att de aldrig skett. Om man tittar på Egypten, så kommer en Israelvänlig regim bytas ut mot en styrd av muslimska brödraskapet som säger vilja behålla sina relationer med Israel + en massa kaos i landet. Vem tjänar på det?

 2. Bahlool
  Bahlool 07 februari 2012

  Jag brukar se liknelser med historiska händelser. För 2000 år sedan gick ett stort rike under, Kartago. Under 3 krig, minskade dess område gång på gång och stor grund till deras undergång (som var så grym att av 1 miljon enbart 50 000 överlevde som slavar) så fanns två stora anledningar: 1 under tredje kriget krävde Rom att de skulle ge upp alla sina större vapen det ledde till att de (när Rom svek avtalet) anfölls och förintades och 2 grannar (allierade) och politikerna i själva landet, gick emot försvarslinjen och hjälpte Rom att förinta riket.

  Vi ser likadana saker nu. Araberna vill bli behärskade de vill bli kontrollerade och de tänker kortsiktigt. Vidare har du iranier själva som stödjer USAs aggressiva linje. Om Iran vill ha kärnvapen, förstår jag dem, för utan det vapnet kommer väst att fortsätta angripa landet med alla medel.
  Men jag tror med fullaste allvar att Iran är skyddat, även med dess problem så är det ett land som hur man än vänder och vrider på det står för nåt som USA oh Israel inte står för, de svagas röst. De gör det på fel sätt ibland och för hårt ibland men ingen är perfekt.

 3. Bahlool
  Bahlool 07 februari 2012

  En iranier om bombandet av IRan
  Emad Garivani I’m an Iranian and I would love the US to Bomb Iran’s regime. we went to the streets they killed the people raped them tortured and… when a dictator regime is not going to give up the power in legitimate ways there is no the way, let’s finish them off

 4. zulqarnain
  zulqarnain 07 februari 2012

  Denna Emad är en stor idiot, han kan inte ha gått ut på gatorna eftersom när majoriteten av de gröna gick ut så var det för att protestera men när de som ville ha regimens undergång och vill bli USA knä hund ja då var de några tusen och hade miljontals iranier mot sig.
  dessa avskum har alltid funnits, de är barn till samma personer som hjälpte Saddam och döda Iranier, dessa avskum ville ha bort islamiska republiken och dessa avskum ville ha bort islam.
  har avskumet glömt 9 DEY? några dagar innan brände de imam husseins flagga och då kom miljontals människor ut för att visa sin kärlek för imam hussein och iranska folket ville förnya sin beyat mot imam hussein.

  http://www.youtube.com/watch?v=Hb0ybnOb11I

  Och som ni alla vet efter denna demonstration så dog gröna rörelsen helt och hållet för Iranska folket hade sagt sitt och det var att vi kan älska ahmadinejad och vi kan hata ahmadinejad och vi kan till och med ha olika åsikter om emam khamenei men vi är står fast under Imam Hussein (as) flagga och vi är beredd och offra våran liv för det han stod för.
  även monarkisterna förstod att gröna rörelsen har dött eftersom man gick över gränsen när man förolämpade islam och iranska nationens martyrer

 5. zulqarnain
  zulqarnain 07 februari 2012

  De gröna gjorde ett stort misstag och det var förolämpa Islam och bränna imam husseins flagga, vem av oss vill vara yazids soldat? många bytte sida på grund av detta för det var då rättvisa och tyranni visade sig.

 6. Bahlool
  Bahlool 07 februari 2012

  jo jag minns när de klappade när shiiterna grät över Hussains död…må de brinna i helvetet..minns att jag skrev de förtjänar att skjutas och fick en massa klago mål från såna som svarten 😛

 7. zulqarnain
  zulqarnain 07 februari 2012

  ja svarten ansåg att man tog ifrån de deras frihet men vem tänker på vad majoriteten av iranier vill ha.
  Många som inte var insatt i iran hade en hel del åsikter och deras åsikter vägde inte så tungt.

 8. Bahlool
  Bahlool 07 februari 2012

  frågan jag ställer mig är hur stort stöd har regeringen och systemet idag? hur ska man få tag i sådana uppgifter jag har ju opinionsundersökningen från 2009 men det är gammalt nu

 9. zulqarnain
  zulqarnain 08 februari 2012

  från 2010
  http://worldpublicopinion.org/pipa/articles/brmiddleeastnafricara/652.php?lb=brme&pnt=652&nid=&id=

  2010
  http://payvand.com/blog/blog/2010/12/13/iranian-public-opinion-survey-by-international-peace-institute/

  tyvärr har jag inte hittat nya men mycket ändras inte på 1-2 år.

  Det som har ändrats är att det har blivit tuffare och leva i Iran på grund av dessa sanktioner men iranska staten var ett steg förre än väst eftersom man tog bort subsiten och detta ledde till att man anpassade ekonomin.
  Även de som var mesr regim kritiska har vänt blicken från regimen till Väst för man anklagar väst för att man har det tufft, folk där anser att man lägger sanktioner på det endast på grund av att Iran vill vara självständig.
  Om några dagar kan du se hur stor stöd systemet har 😉

 10. Bahlool
  Bahlool 08 februari 2012

  några dagar?

 11. zulqarnain
  zulqarnain 08 februari 2012

  10 Fajr, revolutionsdagen

 12. Bahlool
  Bahlool 08 februari 2012

  ahhhhh niceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *