Press "Enter" to skip to content

”Myterna om invandringen på nätet måste ifrågasättas” – DN.SE

Några av de vanligaste myter som bemöts på hemsidan är:

• Myt: Det pågår en massinvandring, om några årtionden kommer svenskar att vara i minoritet i sitt eget land.

Påståendet är direkt felaktigt. I dag är knappt 15 procent av den svenska befolkningen född i ett annat land. Statistiska Centralbyrån räknar med en näst intill oförändrad andel i framtiden, andelen kommer att öka till 16,5 procent 2050. I grunden bygger myten på en tanke om att personer med utländsk bakgrund aldrig kan bli svenskar. Jag menar tvärtom att en större mångfald är positiv och är en naturlig del av det svenska.

• Myt: De flesta så kallade flyktingar saknar flyktingskäl.

År 2010 beviljades 9 978 asylsökande personer permanent uppehållstillstånd. Av dem hade 91 procent antingen skyddsskäl eller flyktingskäl. Som skyddsbehövande räknas bland annat människor som löper risk att straffas med döden, utsättas för kroppsstraff, tortyr eller annan omänsklig eller förnedrande behandling och människor som löper allvarlig risk att skadas på grund av väpnad konflikt. Utöver dem som ansöker om asyl här i landet tar Sverige dessutom, i samarbete med FN:s flyktingorgan UNHCR, emot ett par tusen kvotflyktingar varje år. Den som hävdar att kategorin skyddsbehövande inte ska kunna ges en fristad i Sverige menar således att vi ska kasta ut människor som riskerar tortyr eller dödsstraff.

• Myt: Sverige är på väg att bli ett muslimskt land.

Sverige är ett land där religionsfrihet råder och staten ska vara sekulär. Av integritetsskäl för vi inga register över religiös tillhörighet, etnicitet eller kultur. Vad vi vet är att några hundra tusen svenskar har sin bakgrund i huvudsakligen muslimska länder. Den siffran säger dock inte något om huruvida personen är religiös eller inte. De muslimska trossamfunden har sammanlagt runt 110 000 medlemmar, drygt en procent av Sveriges befolkning.

• Myt: Barnen får inte sjunga nationalsången och skolavslutningar får inte hållas i kyrkan.

Nationalsången och några psalmer står upptagna i den läroplan som gäller från 2011 och som alla elever ska lära sig. Vad gäller skolavslutning i kyrkan är det rektorn som beslutar och många skolor väljer också att ha skolavslutningar i kyrkan.

• Myt: Skolbarnen får inte längre äta fläskkött i skolan.

Det finns inga politiska beslut eller riktlinjer om vilken sorts kött som ska serveras i skolor och förskolor. På några få förskolor har man beslutat att inte servera fläskkött. Anledningen till det är att många av barnen som går där inte äter det.

• Myt: Det finns en tyst majoritet som anser att invandringspolitiken är en katastrof.

När Eurostat nyligen mätte hur invånarna i ett antal europeiska storstäder ser på invandrare var det 88 procent av stockholmarna som instämde eller instämde starkt i påståendet att invandrare är bra för staden. 72 procent av malmöborna instämde eller instämde starkt i samma påstående. I 2010 års SOM-undersökning anger en lägre andel av befolkningen än någonsin, 42 procent, att det är ett bra förslag att ta emot färre flyktingar i Sverige.

via”Myterna om invandringen på nätet måste ifrågasättas” – DN.SE.

10 Comments

 1. Max
  Max 19 december 2011

  Imponerande av Ullenhag, röstar inte borgerligt men detta var bra gjort!

 2. curt rydberg
  curt rydberg 19 december 2011

  Nä det är sant att svenskarna inte kommer vara minoritet i sitt eget land! Eftersom våra invandrares barn föds som svenskar. Däremot kommer de kristna bli minoritet i Sverige. Detta är dock inget problem för innan ett eventuellt inbördeskrig kommer världen stå i brand, inte av religioner som man kan tro utan av att resurserna tar slut!

 3. sillen
  sillen 19 december 2011

  Ojojoj Bahlool är det inte dags att du ¨åker hem till Irak, kriget är över amerikanerna har lämnat landet,
  Dags att du och alla andra irakier lyfter feta bidragsarslet ur lädersoffan och hjälper till återuppbygga ert stenrika kaotiska oljeland!
  Hejdå Bahlool !

 4. Lisa Alm
  Lisa Alm 20 december 2011

  Men å, vad bra Ullenhag är.
  Allt han skriver är SÄKERT sant. Han e ju menister.

  Eller?

 5. pernilla
  pernilla 20 december 2011

  eeh? sillen försök inte visa din ” smarta” sida genom å säga att bahlool går på bidrag. Han betalar nog säkerligen mer skatt än vad du å din familj gör tillsammans. Jag är å gift med en irakier som inte heller går på bidrag, du har rätt.. det är en hel del folk som går på bidag, men vem säger att de inte är svenskar? Afrikaner? varför just iakier? Skaffa dig lite mer kunskap om hur det svenska samhället ser ut innan du attakerar folk.. Man bli ju nästan å skämmas för sitt ursprung så som du häver ur dig.

 6. Karpstryparn
  Karpstryparn 20 december 2011

  Även jag bloggade om detta idag, inlägget heter “Hoppsan hoppsan, förintelseminister Erik Ullenhag”.

 7. Bahlool
  Bahlool 20 december 2011

  pernilla jag jobbar faktiskt 7 dagar i veckan i 14 h om dagen. Tyvärr förstår inte sillen det här..han har jagat mig runt nätet i många år och alltid med samma jävla repliker

 8. pernilla
  pernilla 22 december 2011

  joo, har förstått det. Du måste se till att stanna hemma å ta det lungt å. jobba hinner du säkerligen med ändå, må Allah hjälpa dig. Du vet bahlool, när människor inte har nåt liv måste de hitta på nåt, sillen har tyvär fått för sig att du lever på bidrag, å det häver han väl ur sig hela tiden för å dölja den verklighet han själv lever i.

 9. Bahlool
  Bahlool 22 december 2011

  sillen är silly, har känt honom i några år och han är som ogräs, även när du tar bort honom så kommer han åter..besatt av mig i guess

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *