Press "Enter" to skip to content

Ashura – The Caravan of Pride

Muslimerna må ha glömt, men islam har inte glömt Muhammed, Ali, Fatima, Hassan, Hussain. De fem som anses vara Ahlul Bayt, den heliga familjen som Allah gett i uppdrag att ge sina liv, sitt blod och sina släktingars blod för att främja Allah och Allahs religion islam. Här följer en bra film som handlar om vad som skedde sedan med Profeten Muhammeds ättlingar och barnbarn efter slaget vid Kerbala.

För 1400 år sedan mördades först Fatima, när vänner till Profeten attackerade hennes hus och ville bränna ned det. Sedan kom dessa vänners anhängare och mördade Ali. Efter Alis död mördades hans förste son Hassan på uppdrag av en av dessa såkallade vänner, vid namn Muawiya. Hans son Yazid, han som senare blev känd för sin förkärlek för apor, vin och förstörelsen av de heliga städerna (där han lät slakta tusentals muslimer) blev ökänd för mordet på Hussain. Alis och Fatimas son och Profeten Muhammeds barnbarn.

Här kommer en film med engelsk text, som visar vad som skedde efter dödandet av Hussain vid Kerbala. Hur hans heliga familj, fördes iväg som slavar och när man försökte förödmjuka dem så vände de på det och det blev startskottet för åminnelsen av Hussain och hans öde i månaden Muharram på Ashura dagarna. Vi brukar ta oss tid att se på film när det gäller bio och västerländska filmer, men här kommer en film som är lika lång men handlar om de skeenden och vad som hände med denna familj, mestadels kvinnor när de fördes iväg från Irak till Syrien. Må Allah förbanna  alla som sårade Ahlul Bayt, må Allah förbanna alla som bekämpade Ahlul Bayt.

Kan erkänna att tårarna rann bara jag såg några få minuter av filmen. Det här var Hussain, det här var kvinnorna tillhörande Profetens hushåll, den viktigaste av Allahs skapelser.

Summering:

Barn små som 6 månader sköts ihjäl. Kvinnor och småflickor fördes iväg till Syrien och man hånade och försökte förödmjuka dem. Hussains manliga släktingar mördades. Hans efterträdare som Imam över muslimerna var  Zain al Abidin, den fjärde imamen och han var för sjuk för att kunna delta i slaget så han undkom döden, den gången. När muslimerna fick reda på vad som hade hänt genom Zeinab (Hussains systers uttalanden) så startade revolution efter revolution tills Ommayyiderna föll och en ny dynasti fick makten. Islam behövde ett offer, Hussain var offret.

I och med Hussains offer så räddades islam eller delar av den. Den splittring och den misär som drabbat många muslimer på senare år är ett tecken och har sin grund i det som hände Ahlul Bayt. När vi lät tjuvar och mördare ta hand om det muslimska riket. Yazid dog några år senare, och medan folk minns honom som en odugling och en tyrann så besöker miljoner Hussains grav och minns hans offer.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *