Press "Enter" to skip to content

Bahrain – Väst delaktiga i mordet på demonstranterna

Tortyr dödade fångar i Bahrain – DN.SE.

Enligt en rapport, beställd och köpt av Bahrains styrande, så hade de använt obefogat hårt våld mot de fredliga demonstranterna som krävde mera frihet och demokrati i Bahrain. Bahrain köper vapen av Sverige och säkerhetsutrustning och utbildning av Storbritannien. Landet hade en av de första baserna för USA i Mellanöstern och är en viktig del i USAs strategi för att splittra det arabiska motståndet mot västs hegemoni.

Frågan jag ställer mig är varför tillsätter en diktator som Bahrains ledare, en sådan rapport? Den är kritisk mot hans regering och dess beteende, och han menar att man ska ställa de ansvariga för mördandet, tortyrenerna och fängslandet till svars, ändå står läkare och sjuksköterskor inför rätta snart igen, för att ha behandlat de skadade demonstranterna.

Kan det vara så att eliten försöker hitta syndabockar, så att de kan lura de dumma? Bahrain har bara en väg att gå, det att folket får säga sitt om sin framtid och att regimen ska ställas till svars för sina brott mot mänskligheten, alla politiska fångar ska släppas fria omgående!

 

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *