Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ashura – Plikten att stå upp emot förtryck

Al Hussain bin Ali a.s, Profetens s.a.w, barnbarn, valde 1400 år sedan att gå ut mot då tidens förtryckare och kafir, Yazid bin Muawiya, som hade tagit över makten och med hjälp av denna makt, försökt förändra och förvränga Islam.

Yazid var en man som gjorde sig ökänd för att anfalla de heliga städerna Mecka och Medina, låta sina soldater mörda, våldta och skända kvinnor och män i dessa städer. Ett av hans största brott var mördandet av al Hussain bin Ali. Yazids hantlangare insåg disastern som deras mästare hamnat i, så de började uppfinna myter om denna Yazid, däribland att han hade varit en av hjältarna i kriget mot de kristna.

Yazid var en man som gjorde sig känd för att dricka, svära, sprida otukt och att vanhedra Islam, det taget från sunniternas egna skrifter, och idag är försvaret av denna bastard, större än nånsin.

Enligt den ökände sheikhen från Saudiarabien, som jag ska visa upp här, så är det ett brott att gå ut emot Yazid, det var fel att bekämpa ledaren för nationen. Då måste jag ställa några enkla frågor:

  1. När Aisha gick ut på en kamel, och bakom henne kom över 3000 idioter, som följde henne, för att strida mot Ali bin Abi Talib, var inte det en synd? Var inte det fel? Var inte det ett brott mot sunniternas heliga hadither som säger att ingen får bekämpa sin tids ledare, för då dör man en otrogens död?
  2. När Muawiya bekämpade sin tids ledare, Ali bin Abi Talib, och startade ett krig som kostade hundratusentals muslimer livet, begick inte han en synd? Var inte han fel ute? Kommer inte han att hamna i helvetet för sina synder?
Som den store Modarressi säger i filmen, Al Hussain a.s, är en röd tråd! Utan Hussains offer, skulle vi inte veta vad Islam är, vi skulle vara lika patetiska som wahabiterna, som spränger upp sig själva och andra och menar det är Allahs vilja. Hay Haat men al Thilla. Labayyk Ya Hussain

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *